„Enne pole kippu ega kõppu kuulda olnud, et keegi seda ettepanekut ootaks või seda tegema hakkaks,“ ütles Lember Päevaleht Online’ile.

„Kui sisuliselt vaadata kohalike valimiste tulemusi, siis Rahvaliidu inimesed saavutasid väga tugeva tulemuse, olgu siis läbi valimisliitude ja läbi erakonnanimekirja. Igal erakonnal võib selliseid mõtteid pähe tekkida“ jätkas ta.

Lember ütles, et seda, mis Keskerakonna ettepanekuga edasi peale hakatakse on liiga vara kommenteerida.

Tema sõnul Rahvaliit kindlasti ei torma pakkumist vastu võtma ning isegi minisuguste tulevaste ametlike läbirääkimiste tulekut on praegu vara ette ennustada.

„See on puhtalt Keskerakonna poolne initsiatiiv hetkel. Ootame nende ettepaneku reaalsuses ära ja vaatame, kas hakkame seda üldse arutama või ei,“ ütles Lember.

Rahvaliidu juhatuse liikme Anto Liivati sõnul on uudis veel väga värske ja ühinemise ettepanekut erakonna juhatuses kindlasti arutatakse.

„Seda, kas erakond liitub, peab otsustama erakonna kongress. Ma saan aru, et härra Savisaar on üles kutsunud Rahvaliidu juhatust seda asja arutama ja kui selline ettepanek on tehtud, siis juhatus arutab seda küsimust juba homme,” sõnas Liivat. „Mina ainuisikuliselt ei saa välistada juhatuse ja kongressi otsuseid ning ei saa ka öelda, et see liitumine ei ole välistatud.”

Riigikogu Rahvaliidu fraktsiooni liige Villu Reiljani sõnul ei ole ühinemisettepaneku juures veel midagi kommenteerida. „Arutame seda, ettepanekuid võib ikka teha,” sõnas ta lühidalt.

Tallinna linnapea ning Keskerakonna esimees Edgar Savisaar teatas tänasel pressikonverentsil, et partei teeb Rahvaliidule ettepaneku ühineda.