Läbi on ka „Mandariinide” eriseansid akadeemia liikmetele Los Angeleses, New Yorgis, Chicagos, San Franciscos ja Londonis. Viimane neist oli läinud laupäeval Los Angeleses, kus film sai taas sooja vastuvõtu osaliseks. Nii sooja, et mõned akadeemia liikmed tunnistasid: nad tulid seda teist korda vaatama, et teha kaalutletud otsus.

Nüüd jääb üle ainult pöidlad pihus pühapäevaõhtust sõud oodata. Eesti aja järgi esmaspäevase tööpäeva alguseks peaks olema klaar, kas Eesti-Gruusia mängufilm „Mandariinid” võitis parima võõrkeelse filmi Oscari. Nominatsioon on meie filmimeeste endi jaoks juba suur võit, kõik üle selle on puhas boonus.

Enne ootab produtsent Ivo Felti, režissöör Zaza Urušadzet, peaosalist Lembit Ulfsakit ja ka teisi veel tihe programm: lugematud intervjuud ja kohtumised fännidega, limusiinisõit Dolby teatri juurde ja poseerimine punasel vabal, uhkest lõpugalast rääkimata.

Ulfsak ja filmi operaator Rein Kotov istusid Tallinnas lennukisse teisipäeval. Kolmapäeval saabusid Los Angelesse grusiinid. „Eks ma pea pesen ära ja smokingu panen ilusti kohvrisse, et ei kortsuks,” ütles Ulfsak nädalavahetuseks valmistumise kohta. Ta tunnistas, et tema suurest glamuurist üldiselt lugu ei pea, ent kuna suured summad on mängu pandud, tuleb asi pika hambaga ära teha.

Loe edasi homsest Eesti Päevalehest!