„Linnutee tuuled" on üks viiest Lennart Meri dokumentaalfilmist, mis taastati programmi Eesti film 100 egiidi all tähistamaks Lennart Meri 80. sünniaastapäeva. Pidulik linastus toimub 27. märtsil kinos Sõprus.

Taastatud on lisaks „Linnutee tuultele“ veel "Veelinnu rahvas", "Šamaan", samuti Eesti Telefilmis valminud "Kaleva hääled" ja "Toorumi pojad". Kõik viis filmi annab Tallinnfilm koostöös Eesti Rahvusringhäälinguga välja DVD kogumikul pealkirjaga "Lennart Meri soome-ugri rahvaste filmientsüklopeedia", mis jõuab jaemüüki alates 30. märtsist, teatas Tallinnfilm. DVD-l on inglise, vene, soome ja eesti keeleversioonid.

1978. aastal valminud „Linnutee tuuled“ on jätk „Veelinnurahvale“ (esilinastus 1972), mis oli omas ajas esimene rahvusvaheliselt kaalukas dokumentaalfilm soome-ugri rahvaste etnograafiast 20.sajandil. Autor interpreteerib "Linnutee tuultes" hõimurahvaste sugulus-, keele- ning kultuurisuhteid. Filmis esinevad soomlased, vepslased, vadjalased, setud, ersamordvalased, mansid, ungarlased, saamid, nganassaanid ja eestlased.

on üles võetud 1977. aastal Põhja-Soomes, Lapimaal, Vepsamaal, Vadjamaal, Mordvas, Handi-Mansimaal, Ungaris, Taimõri poolsaarel, Eestis Setumaal, Saare-ja Muhumaal ning 1970. aastal Neenetsi ringkonnas. Film toodeti koostöös Soome Mainos TV ja Ungari Televisiooniga ning see oli esimene Tallinnfilmi rahvusvaheline koostööprojekt. 1979. aastal toimunud 22. New Yorgi rahvusvahelisel filmi- ja telefestivalil pälvis "Linnutee tuuled" hõbemedali.

Lennart Meri viis dokumentaalfilmi skaneeriti Soomes Digital Film Finlandis. Värvi määrasid Outi Kinnunen, Rein Maran ja Ago Ruus, pilti parandasid Giuseppe di Giorgio, Rein Kasak, Heiki Männik ja Enn Säde, heli seadsid korda Koit Pärna ja Enn Säde, filmide tekstid toimetas Lennart Meri poeg Mart Meri.

Lennart Meri filmide taastamise projektis tegid koostööd Digital Film Finland, Eesti Rahvusarhiivi Filmiarhiiv, Eesti Rahvusringhääling, Soome Rahvuslik Audiovisuaalarhiiv ja Tallinnfilm. Taastamistööd toetasid Eesti Filmi Sihtasutus, Eesti Kultuurkapital, Eesti Vabariigi Kultuuriministeerium, Lennart Meri Euroopa Sihtasutus ja Alfred Kordelini Sihtasutus.