Ühel hetkel jõudsin äratundmisele, et armastus on nii suur, et tuleb proovida abielluda, rääkis laupäeval ümbermaailmapurjeka Lennuk pardal abiellunud teine tüürimees Tiit Riisalo.

Riisalo abiellus sotsiaalministeeriumi peaspetsialisti Signe Kaplaniga.

"Mõtlesime, et kui oleme nii palju raha selle jahi peale raisanud, siis peab seda nii palju kasutama nagu võimalik. Inimene tahab olulistel momentidel ikka oma kodus olla ja see jaht on praegu minu kodu," põhjendas Riisalo seda, miks ta ei abiellunud maismaal.

Riisalo (32) värskele abikaasale Signele (31) polnud mehe mõte abiellumisest üllatav. "Kuid see konkreetne ettepanek abielluda jahi pardal, võttis Signe keeletuks," tunnistas Riisalo. "Olime poolteist aastat võrdlemisi edukalt koos elanud ja siis tekkis mõte, et võiksime abielluda. Uurisin, kas see jahi pardal ka võimalik on, aga selgus, et pole," rääkis Riisalo eile.

Lennuki kapten Mart Saarso saab nagu iga teinegi kapten registreerida sündi, surma ja testamente, aga abielu nende asjade hulka ei kuulu. Meresõidu jätkudes pikkade vahtide käigus hakkasid aga Riisalo mõtted liikuma. "Meenus, et vana hea tuttav Sulev Kannike on siinkandis, kuhu satume, suursaadik. Tema ütles, et see asi on võimalik ära korraldada," rääkis Riisalo eile.

Laupäeva õhtul viis Eesti konsul Belgias ja Madalmaades Lauri Bambus Lennuki pardal läbi piduliku tseremoonia. Sõrmuseid vastabiellunud üksteisele sõrme ei pannud, sest Tiit Riisalol on sõrmuste suhtes vastumeelsus.

Ametliku tseremoonia järel lõid koosviibinud kokku shampanjapokaale. "Kõik oli nii nagu pulmades ikka," kinnitas teine tüürimees. Koos meeskonnaliikmete ja külalistega viibis jahil 18 inimest ning kitsikuse tõttu jätkati sündmuse tähistamist väikeses restoranis.

Nüüd abikaasa perekonnanime kandev Signe Riisalo lendas Tallinna tagasi eile, sest täna hommikul tuli tal taas sotsiaalministeeriumis riigiametniku toolile istuda. Noorpaar loodab taas kohtuda pärast uut aastat Brasiilias.

Lennuk võttis eile Harlingeri sadamast kursi Inglismaale, kuhu loodetakse jõuda kolmapäeval. Inglismaal kohtub Lennuki meeskond Euroopa ühe suurima kaitsetööstuse British Aerospace esindajatega, kes on otsustanud eestlaste üritust toetada. Seejärel suundub jaht Madeirale.

Jahi remont maksis 40 000 krooni

Eelmisel nädalal Põhjamerel tormis vigastada saanud Lennuki remont läks maksma umbes 40 000 krooni, mille reisikorraldajad loodavad jahi masti valmistanud firmalt garantiina tagasi saada.

Nädal tagasi purunes Lennukil tormis vöörstaak – laeva mastist vöörikinnituseni tõmmatud tross. Lennukit remonditi Hollandis Harlingeni sadamas.

Ümbermaailmareisi ajal külastab Lennuk 25 riiki ja 36 sadamat, kokku kestab sõit poolteist aastat.

13,3 meetri pikkuse laevaga sõidetakse üle Atlandi ookeani, ümber Hoorni neeme Vaiksesse ookeani ja siis ümber Aafrika koduvetesse tagasi.

BNS