Veebruarikuus Oliver Kruudalt Kalev Sport kanali ostnud ja nüüdseks TV4-ks nimetanud kanali pankrotti taotlenud Toomas Lepa uue, TV14-ne asutamise plaanist kirjutas Päevaleht 30. aprillil.

Tänastele küsimustele, kes ja kui palju oleksid nõus uude telekanalisse investeerima, Lepp vastata ei soovinud ja teatas, et aeg pole selleks veel küps.

Küll aga nõustus ta eile tutvustama lähemalt TV14 programmi ja eesmärke.

„Üheks uue kanali põhisuunaks saab kodanikutelevisiooni loomine, kus inimesed saaksid vähemformaalses situatsioonis väljendada erinevates vormides omi ideid, mõtteid ja algatusi ning saada nendele adekvaatset tagasisidet,” selgitas Lepp Päevalehele kanali eesmärke.

Teiseks suunaks on ta valinud haridus- ja teadussaadete edendamise, mille alla kuuluks ka isamaaline kasvatus ning kodumaa kaitse. „TV14 programmi hakkaksid kuuluma ka otseülekanded erinevatelt spordisündmustelt kodu- ja välismaal ning saated, kus soovime käsitleda tervisetemaatikat ning tervislikke eluviise,” kirjeldas Lepp.

Programmis on erinevad dokumentaalfilmid ja tervisesaated. Igal laupäeval näidatakse otsepildis Eesti jalgpallimeistrivõistlusi. „Ilmselt näitame ka Eesti korvpallimeistrivõistluste finaalmänge. Alustame ka rahvusvaheliste spordisündmuste ülekandeid võrkpallis, kergejõustikus ja jalgpallis. Hilisõhtuti võivad teleri ette istuda pokkeriaustajad,” rääkis Lepp.

Seebiseriaale ja realityt ei tule

TV14-s hakkavad elusaateid tegema Mati Kirotar, Mari Torga ja teised, suvesarjaga on Lepa sõnul lubanud alustada Peeter Võsa.

Mai lõpus tulevad eetrisse diskussioonisaated Euroopa teemadel, sõna saavad kõik, kes soovivad. Europarlamenti kandideerijad võivad esitada väljakutseid, pakkuda ise teemasid, esitada monolooge, portreefilme ja tavareklaame.

Lepp on teinud üleskutseid nii haridus- ja teadusministeeriumile, kaitseministeeriumile, omavalitsustele kui ka erinevatele sihtasutustele, fondidele, ülikoolidele, SA-dele ja MTÜ-dele koostööpartnerite, finantseerijate ja kaasamõtlejate leidmiseks.

„Sooviksin pakkuda TV14 kanalit kõigile, kes soovivad osaleda võrdses otsustusprotsessis, kes soovivad rikastada Eesti ühiskonda teadmistega, kes esindavad vaba mõtteviisi. Saadete ja filmide näitamise võimalus on kõigil, kes võtavad endale sotsiaalse vastutuse esitada oma ideid ja loomingulisi mõtteid. Teretulnud on kõik loomingulised- ja erialaliidud, teletootjad ja üksiküritajad,” lisas Lepp.

Tema sõnul seebiseriaale, meelelahutuslikke kassatükke ega reality-show'sid TV14-st näha ei saa.

Kanal on nähtav kõigis kaabelkanalites üle Eesti ning ka digi-tv vaatajatele.