Operatsioonide teemal kõneldes keskendus kaitseminister Jürgen Ligi EL-NATO koostööle, rõhutades, et oluline on koordineeritud tegutsemine mitte üksnes missioonipiirkonnas, vaid ka Brüsselis.

“Koostöö NATO ja EL vahel peab algama juba väga varajases operatsioonide planeerimise staadiumis. Eriti aktuaalne on see eelseiseva EL tsiviilmissiooni Kosovos ja Euroopa Liidu võimaliku suureneva osaluse Afganistanis valguses” märkis Ligi.

Ürituse raames toimus ka Euroopa Kaitseagentuuri juhtkomitee kohtumine, mille käigus kinnitati agentuuri eelarve järgmiseks aastaks. Lisaks võeti vastu otsus väekaitse alase teadus- ja arendustegevuse programmi käivitamise kohta, millega on otsustanud liituda ka Eesti. Antud programmi eesmärgiks on suurendada operatsioonidele saadetavate vägede turvalisust.

Kohtumise raames toimus ka Jürgen Ligi kahepoolne kohtumine Taani kaitseminister Sǿren Gadega. Kohtumisel käsitleti Eesti ja Taani vahelist edasist kaitsealast koostööd. Taani kinnitas jätkuvat toetust Balti riikides toimuvale NATO õhuturbemissioonile ja Balti Kaitsekolledžile. Jutuks oli ka Eesti võimalik osalus Taani juhitavas NATO kiirreageerimisjõudude NRF maaväekomponendis 2010. aastal.