„Reformierakonna juhatus valis Ligi aseesimeheks ühehäälselt,“ rääkis Päevaleht Online’ile erakonna pressiesindaja Henri Arras.

Eelnevalt kaaluti erinevaid kandidaate, kes sobiks partei aseesimehe kohale, kuid lõpuks otsustas Reformierakonna esimees Andrus Ansip panna hääletusele Ligi kandidatuuri.

"Eesti poliitiline kaart aastatega omandanud tänase kuju ja suured muutused on aina vähem tõenäolised," ütles Ligi pressiteenistuse vahendusel.

„Meie lähiaja mured on eelarvetasakaal, töölepinguseadus, nii ettevõtete kui eraisikute tulumaksureformide kaitsmine, maksude stabiilne alanemine ja samaaegselt tagada sotsiaalsed garantiid, need on kõik vajalikud rahvusvahelise konkurentsi säilitamiseks,” lisas ta.

Jürgen Ligi on üks Reformierakonna asutajaliige, kuulunud Riigikokku aastast 1995 ning oli kaitseminister aastatel 2005-2007. Ligi on olnud Reformierakonna fraktsiooni esimees Riigikogus, keskkonnakomisjoni esimees ja on täna rahanduskomisjoni esimees.

Lõpetanud Tartu Riikliku Ülikooli majandusgeograafia eriala 1982. aastal ja välismajandusespetsialistina Tartu Ülikooli 1993. aastal ning õppinud aastatel 1994-1996 Estonian Business Schoolis ärijuhtimist.