Liibanonis elav ekspert selgitas aga Eesti Päevalehele veidi olukorra telgitaguseid, nimelt poliitiliste gruppide võimalikke huve selles tülis. Telekommunikatsiooniminister Nahhas olevat väga lähedane praeguse poliitiku ja endise Liibanoni armee juhataja Michel Aouniga, kes on omakorda seotud Hizbollah’ga (kes on omakorda seotud Süüriaga). Kindralmajor Rifi olevat aga vastasleeris ehk Saad Hariri, ajutise peaministri lähikondne. Niisiis: süüdistades minister Nahhast takistuste tegemises videote kohta info kogumisel, öeldakse põhimõtteliselt seda, et tema poliitiline rühm on seotud eestlaste röövimisega.

Rifi ütles kohalikule meediale, et tema tüli ministriga sai alguse juba kuu aega tagasi, kui eestlaste röövijate jahtimise tipphetkel ei saanud nad olulist infot kasutatud telefonide ja tehtud kõnede kohta. Tema sõnul palus ta kõigilt vastutavatelt võimukandjatelt, et need sunniks ministrit andma uurijatele infot, kuid seni ei ole seda juhtunud. „Tundub, et ministril puudub vähimgi patriotism ja rahvuslik vastutustunne,” süüdistas Rifi.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on tegemist sisepoliitilise võitlusega, kuid keegi ei ole tema teada infot meelega kinni hoidnud. „Kogu uurimiseks vajalik info on saadud,” kinnitas Paet, kelle sõnul jätkuvad eestlaste otsingud Liibanonis intensiivselt.