Ida po­lit­seip­re­fek­tuur sai ei­le hom­mi­kul kell 4.35 tea­te Laek­ve­re val­last, kus möö­dasõit­ja nä­gi tee ää­res põle­vat au­tot ja üht sur­nu­ke­ha.

Po­lit­sei tu­vas­tas sünd­mus­ko­hal Pa­du külas, et BMW 528 oli lau­ges pa­rem­kur­vis teelt väl­ja sõit­nud, kor­du­valt üle ka­tu­se rul­lu­nud ja seejä­rel põle­ma süt-ti­nud. Juht pais­kus au­tost väl­ja ja huk­kus sünd­mus­ko­hal, kolm kaas­rei­si­jat huk­ku­sid põle­vas au­tos.

Ida po­lit­seip­re­fek­tuu­ri kor­ra­kait­seo­sa­kon­na juht Tar­mo Tam­mis­te ütles, et ku­na põle­nud au­tov­rakk avas­ta­ti põllult hom­mi­kul pä­rast nel­ja, oli õnne­tus juh­tu­nud ilm­selt ju­ba tun­du­valt va­rem.

„Kõik as­jao­lud sünd­mus­ko­hal vii­ta­vad sel­le­le, et te­gu oli vä­ga suu­re sõidu­kii­ru­se­ga,“ mär­kis Tam­mis­te, kel­le sõnul oli au­tost väl­ja pais­ku­nud ju­hil tur­vavöö kin­ni­ta­tud.

Ida po­lit­seip­re­fek­tuu­ri kom­mu­ni­kat­sioo­nibüroo juht Eduard Vis­mann sõnas, et au­to sõitis kind­las­ti üle sa­ja ki­lo­meet­ri tun­nis, kuid täp­se­ma sõidu­kii­ru­se ütle­mi­ne oleks spe­ku­lat­sioon.

Sa­mas vii­tas Vis­mann, et au­to kii­rus oli pii­sav, et vi­sa­ta see tee pealt väl­ja, li­saks rul­lus au­to kor­du­valt üle ka­tu­se ja pea­tus al­les 170 meet­ri kau­gu­sel ko­hast, kus teelt väl­ja sõitis. „Kui au­to rul­lub nii kau­ge­le, siis peab kii­rus suur ole­ma,“ li­sas Vis­mann.

Ei­le pä­rastlõunaks oli sõidu­ki­ju­hi isik kind­laks teh­tud – see oli ko­ha­lik noor­mees, 1989. aas­tal sündi­nud Georg. Ju­hil oli es­ma­ne ju­hi­lu­ba ja va­rem oli te­da vas­tu­tu­se­le võetud eri liik­lus­rik­ku­mis­te, seal­hul­gas lu­ba­tud sõidu­kii­ru­se üle­ta­mi­se eest.

Liiklusõnnetuses hukkunud

•• Eile hommikul Laekvere vallas Padu külas juhtunud õnnetuses hukkunute tuvastamiseks tehakse DNA-analüüs.

•• Ida politseiprefektuuri pressiesindaja Mari Riina Rist ütles, et auto roolis istus 20-aastane Georg, kuid teiste hukkunute isikud selguvad kindlalt alles pärast DNA-analüüsi tegemist, kuna põlevasse autosse jäänute surnukehade järgi pole isikuid tuvastada võimalik.

•• Risti sõnul on ka omastele öeldud, et kindla teadmise saamiseks tuleb ära oodata DNA-ana-lüüs, praegu on noorte isikud kindlaks tehtud leitud isiklike esemete põhjal. Teised hukkunud olid oletatavasti 20-aastane Siim, 21-aastane Rünno ja just eile 18-aastaseks saanud Maili.