Teisipäeval kella 15 ajal teatas pealtnägija Ida prefektuuri juhtimiskeskusesse, et Kundas Kasemäe tänaval asuva poe ees tagurdas sõiduauto BMW otsa juba liikuma hakanud sõiduautole Mazda, teatas Ida politseiprefektuur.

Mazda juht selgitas hiljem politseinikele, et BMW juht astus talle ligi ning teatas, et tal pole aega ning lahkus sündmuskohalt.

BMW andmed edastati kõikidele Rakvere patrullidele. Mõned tunnid hiljem märgati tagaotsitavat sõiduautot juba Sõmeru poolt Rakvere linna sisse sõitmas. Tallinna tänaval anti juhile esmalt vilkuritega ja seejärel helisignaaliga peatumismärguanne, millele juht ei reageerinud.

Joobes juhile hakkas samal ajal teises suunas vastu sõitma teine politseipatrull. Politsei eest ärasõitmine vältas mitmeid kilomeetreid kuni teekond lõppes linna ääres garaažide vahel.

Autoroolist tabati politseile varasemast tuttav, 34-aastane mees, kes keeldus alkomeetrisse puhumast ning nõudis ekspertiisi joobeseisundi tuvastamiseks. Poolel teel haiglasse muutis mees meelt ning tõendusliku alkomeetriga tuvastati tal alkoholi piirmäär, mille alusel alustas politsei kriminaalmenetlust.

„Alkoholijoobes ja juhtimisõiguseta sõiduki juhtimine on äärmiselt ohtlik ja täiesti vastutustundetu tegu. Joobes juhtimise kui tõsise ohuallika välja selgitamine on endiselt politsei üks tähtsamaid liiklusjärelevalve alaseid eesmärke ning selliste isikute suhtes jätkatakse ka edaspidi otsustavalt karmi suhtumist,“ sõnas Rakvere politseijaoskonna juht Lembit Kalda.

Samas kutsub Kalda jätkuvalt kõiki kohusetundlikke inimesi üles politseid teavitama, kui märgatakse autoroolis alkoholijoobe tunnustega inimest.

Lääne-Virumaal tabati aasta esimese kvartali jooksul 82 alkoholijoobes mootorsõidukijuhti.