Ehitustööd teostab Liiklusohutuskeskus OÜ ning väljakute valmistähtajaks on 2009. aasta juuli, teatas Statoil.

Eesti Statoili kontseptsioonijuhi Kai Realo sõnul saatis oma osalemissoovi üleriiklikule konkursile rohkem kui sada lasteaeda.
Esitatud taotluste alusel valiti välja ja saavad alates tuleva aasta suvest hakata mudilastele ohutu tänavaliiklemise põhitõdesid õpetama Sargvere Lasteaed-Algkool, Pärnu Tammsaare Lasteaed, Häädemeeste Lastead Naerukajakas, Tallinna Lauliku Lasteaed, Tallinna Lasteaed Sinilind, Viljandi Lastead Karlsson, Tartu Lasteaed Piilupesa, Veskitammi Lasteaed, Valga Lasteaed Walko ja Roiu Lasteaed Kukupai.

Realo avaldas heameelt, et meil leidub nii palju lasteaedu, mis peavad laste liiklusohutusalast teadlikkust eriliselt oluliseks.
“Esmajoones saidki valituks lasteaiad, kus juba rakendati mitmel toredal moel liikluskasvatust ning kellel oli selge ja põhjalik tulevikunägemus liiklusohutuse õpetamise kohta,“ märkis ta ja lisas, et kohati võeti hindamise aluseks siiski ka praktilisi tingimusi, näiteks õpperadade teostust võimaldava kvaliteetse asfaltkatte olemasolu.

Maanteeameti liikluskasvatuse osakonna juhataja asetäitja Urve Sellenbergi sõnul on tähtis, et lapsed tunneksid juba varakult liikluse toimimise põhimõtteid.
”On tore, et järgmise aasta suvest saab tubliks jalakäijaks ja jalgratturiks õppida turvaliselt ning mänguliselt ka projekti raames valitud lasteaiade õuedes,” sõnas Sellenberg.
Ta lisas, et projekti ehitustööde pidulik algus ning konkursi võitnud lasteaedade õpetajate liikluskasvatuseteemaline õppepäev toimub järgmise aasta mais.
Eesti Statoil toetab liiklusradade rajamist 150 000 krooniga.
Liiklusõppeväljakud hakkavad kava kohaselt koosnema ühest 9x2 meetri suurusest slaalomirajast, kahest 4,5-meetrise läbimõõduga siseringist, ühest rajalauast, stopp-aladest ja 3x5 meetri suurustest rajavahetusaladest.
Radadele asetatakse ka koonused ja tähistatakse nooltega sõidusuunad.
Õpperadadel saavad lastele mänguhoos selgemaks erinevate liikluskorraldusvahendite ja -märkide, teekattemärgistuse ja liiklusreguleerija märguannete tähendused.

Liiklusõppeväljakute konkursile laekunud toetustaotlused vaatas läbi komisjon, kuhu kuulusid Eesti Statoili esindaja, maanteeameti liikluskasvatuse osakonnajuhataja asetäitja Urve Sellenberg, Liiklusohutuskeskus OÜ esindaja Helen Lintal ning Kadaka lasteaia juhataja Marianne Liiv.
Mitmete analoogiliste projektide läbiviimise kogemusega Liiklusohutuskeskus OÜ kinnitati ehitustööde teostajaks novembris korraldatud vähempakkumise tulemusel.