Tallinnas on täna mitmel pool nähtud Keskerakonna reklaamplakatitele peale kleebitud tekste, milles väidetakse, et keskerakondalaste kampaania läks maksma 1,5 miljonit krooni.

IRL-i pressiesindaja Rauno Veri ütles Päevaleht Online’ile, et aktsiooni taga olid erakonna noored, kuid täpsemat infot tal asja kohta hetkel veel polnud.

Keskerakonna plakatile on diagonaalis peale kleebitud valge tekst punasel taustal, mis teatab “Sellele laimukampaaniale raisati 1,5 miljonit krooni!“

Keskerakond alustas eelmisel nädalal kampaaniaga, milles avaldati linna paigutatud reklaamplakatitel vastumeelsust kahe suurema koalitsioonierakonna Reformierakonna ja IRL-i valitsemise vastu. Näiteks süüdistatakse neid majanduskriisi tekkimises.

„Punase värvi kasutamisega loodeti ilmselt lihtsalt segadust külvata ning SDE-d süüdlaseks lavastada. See aktsioon näitab muidugi IRL-i olematut poliitilist kultuuri ja tegemist on meeleheitlikku üritusega enda madalat reitingut veidigi parandada,“ sõnas Keskerakonna peasekretär Priit Toobal pressiteenistuse vahendusel.

„Keskerakond palub ühtlasi plakatid üles pannud reklaamifirmal politsei poole pöörduda ning välja selgitada, kes plakatite labased rüüstajad olid. Õnneks on paljude reklaampindade juures ka kaamerad ning loodetavasti saab varsti selgeks, kas tegemist oli ikka Laari käsul tegutsenud Isamaa noortega või püüavad IRL-i noored pättide arvelt plusspunkte teenida,“ lisas Toobal.

Põhja politseiprefektuurist teatati Päevaleht Online'ile, et tänase seisuga juhtunu suhtes ühtegi avaldust pole laekunud. Võimalikust karistusest saab rääkida alles siis kui juhtunu suhtes avaldus tehakse, kuna see sõltub väga tugevalt avalduse sisust.