Järgmisel suvel mattub pealinn kirevasse õievaipa, kuna Tallinnas peetakse esimest rahvusvahelist lillefestivali, mis toob südalinna kokku aednikud ja taimetargad.

Festivali puhul rajatakse vanalinna Tornide väljakule 30–40 suurt lillepeenart, mille kaunistamisele pretendeerivad eri aiandusettevõtted, erafirmad ja Tallinna välispartnerid. Lillefestivali avapauk antakse juunis. Oktoobrini saavad linlased käia kauneid peenraid kaemas, võtta osa haljastusseminaridest ja taimelaatadest.

Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul on linna eesmärk muuta selliste festivalide korraldamine igasuviseks traditsiooniks. „Selline festival muudab ühest küljest linna väga kauniks, teisest küljest annab aga inimestele võimaluse end meelelahutuslikul viisil aiandusvaldkonnas harida, et ka ise pealinna dekoreerimisse oma panus anda,” ütles ta.

Moskva tunneb huvi

Festivalil jagatakse välja ka eri teemad, mida peenarde kujundamisel silmas peetakse, näitena tõi Boroditš välja keskaegse või modernse aia temaatika.

Linna eelarvest on lillefestivalide korraldamiseks eraldatud 3,8 miljonit krooni, potentsiaalsetele sponsoritele saadeti välja n-ö toetuskutsed.

Abilinnapea sõnul on huvi üles näidanud ka Tallinna välispartnerid, teiste seas näiteks Moskva linnavõim, kes on juba mõnda aega idanaabrite hulgas lillefestivalikultuuri juurutanud.