Kiievis ja Peterburis said Eesti diplomaadid miitingutest teada vahetult enne nende algust, Moskvas anti Eesti saatkonnale linnavalitsuses sanktsioneeritud miitingu toimumisest teada mõni päev tagasi.

Kiievis kandsid meeleavaldajad plakateid "Surm Eesti politseile", "Omade eest rebime teil kõrvad" ja "Vabadus Nõukogude veteranidele". Hüüti üleskutseid nagu "Elagu Stalin, Beria ja GULAG" ja nii edasi. Limonovlased põletasid Eesti lipu. Protestijad kandsid ka oma partei lippe, punasel pinnal must sirp ja vasar.

Meeleavaldajad põhjendasid aktsiooni nõukogude veteranide ja KGB-laste vangistamise ning ahistamisega Eestis. Kohalolnud miilits vaatas toimuvat kõrvalt.

Peterburis kogunes Eesti peakonsulaadi ette 25 noort limonovlast, kes kandsid sarnaseid loosungeid, nagu kevadise piketi ajal: "Tallinn ja Tartu - vene linnad", "Venemaa on kõik - ülejäänu mitte kui midagi" ja nii edasi ning skandeerisid "Fašism ei lähe läbi".

Meeleavaldajad pidasid kõne sellest, kui halb on elu venelastel Eestis, rääkisid veteranide kohtuprotsessidest Eestis ja sellest, kuidas Nõukogude Liit aitas Eestil jalule tõusta. Nad rõhutasid, et ilma Vene transiidita ei saaks Eesti hakkama ning soovitasid meenutada Nõukogude Liidu ajalugu, sest eest ootab Nõukogude Liidu tulevik. Miilits ei sekkunud ka seal toimuvasse.

Moskva linnavalitsus sanktsioneeris natsionaalbolševike (limonovlaste) miitingu toimumise Eesti saatkonna peasissekäigu ees Malõi Kislovski 5 laupäeval 26. oktoobril kell 11 - 12.

Miitingu eesmärk pidanuks olema protest Eestis toimuvate kohtuprotsesside vastu sõjaveteranide üle. Linnavalitsus lubas osaleda kuni 50 inimesel ja pani miilitsavõimudele kohustuse tagada miitingu ajal kord.