1. augustil kirjutas Mihkelson oma blogis, et korduvalt Eesti-vastaste seisukohtadega silmapaistnud Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee president Lindenil võivad Venemaal majanduslikud huvid olla.

"Paraku on ta viimasel paaril aastal silma paistnud läbinähtava sümpaatiaga Venemaa suunal. Kas seda hoiakut mõjutab ka tema perekonna väidetavad majandushuvid Venemaal, seda teab ta mõistetavalt ise,” seisab sissekandes.

Mihkelsoni sõnul oli Linden lugenud sellest blogiloost sündinud BNSi inglisekeelset uudist, kus sõnapaar "väidetavad majandushuvid" on tõlgitud nagu "reported economic interests".

“Tunnistagem, vahe on oluline. Seepärast palusin tal nii Tallinnas kui ka eile telefonitsi esmalt tõlkida originaalne blogilause ja alles seejärel otsustada oma edasised sammud,” kirjutas Mihkelson täna oma blogis.

19. septembril Eestis visiidil käies lükkas Linden kuuldused tema perekonna võimalikest majandushuvidest Venemaal ümber.

Eilses telefonikõnes soovis Linden teada, mida Mihkelson nüüd edasi teha kavatseb.

“Tallinnas olles oli ta miskipärast väga veendunud, et informatsiooni väidetavate majandushuvide kohta Venemaal olevat mulle andnud keegi Strasbourgist,” kirjutas Mihkelson. “Ta ähvardas lausa Prantsuse politsei rakendada allika leidmiseks.”

Linden lubas teema tõstatada kahe nädala pärast Portugalis, Estorilis toimuval Euroopa Liidu rahvusparlamentide Euroopa Liidu asjade komisjonide kokkusaamisel. 

Mihkelsoni sõnul pärineb tema info Lindeni majandushuvidest avalikest allikatest.

“Ütlesin talle eile otse: Strasbourgi inimesed võib rahule jätta. Informatsioon, millele minu väide VÄIDETAVATEST majandushuvidest põhineb, on kõigile avalikus infolevis kättesaadav,” ütles Mihkelson.
Nüüd kavatseb Eesti poliitik enda käsutuses olevad materjalid päevavalgele tuua.

“Kõige selle peale olen otsustanud, et ei saa minu käsutuses olevaid materjale enam enda teada jätta. Kuna van der Linden on seadnud avalikult kahtluse alla minu väited tema VÄIDETAVATEST majandushuvidest, siis olen otsustanud informatsiooni, mis tegelikult on niigi avalik, avalikuks teha ja selle tarbeks pressikonverentsi kokku kutsuda.” 

Mihkelson ütles Päevaleht Online´ile, et pressikonverents toimub tõenäoliselt järgmise nädala alguses.