Kesklinna elanikest pidas linnaosa turvalisust väga heaks seitse protsenti, heaks 25 ja rahuldavaks 34 protsenti. 21 protsenti küsitletute arvates jäi turvalisus kesklinnas kesiseks ja 13 protsendi arvates halvaks.

Vaid üks protsent lasnamäelastest luges oma linnaosa turvalisust väga heaks, kuus protsenti heaks ja 22 protsenti rahuldavaks. 37 protsendi lasnamäelaste arvates on linnaosa turvalisus halb ja 34 protsendi arvates kesine.

Mustamäe elanikest jäi turvalisusega väga rahule kolm protsenti, 19 protsenti pidas seda heaks ja 44 protsenti rahuldavaks. 22 protsendi küsitletute arvates on Lasnamäe turvalisus kesine ja 12 protsendi arvates halb.

Küsitletute arvates ohustavad linnaosade turvalisust kõige rohkem narkomaanid, neile järgnevad joodikud ja noortekambad. 77 protsenti vastanutest pidas turvalisuse kujundamisel oluliseks konstaablit.

Pea pooled 4200 küsimusele vastanud isikutest või nende pereliikmetest on viimase aasta jooksul langenud mõne kuriteo ohvriks. Neist 29 protsenti ühe korra ja 14 protsenti mitu korda. 58 protsenti vastanutest teatas juhtunust politseile.

4.-13. märtsini läbi viidud küsitlusele laekus üle 5000 täidetud ankeedi.

ETA