Veel täna hommikul teatas kesklinna valitsus, et kuna jalgpallisõbrad pole meeleavalduseks luba taotletud, on see ebaseaduslik. Avaliku koosoleku seaduse kohaselt tuleb luba taotleda vähemalt nädal aega enne planeeritavat rahvakogunemist. Pisut hiljem otsustati luba siiski anda.

"Meeleavalduse organiseerija, mittetulundusühingu Jalgpallihaigla esindajad hindasid avalikust koosolekust osavõtjate arvuks 10 kuni 20 inimest. Lisaks kesklinna valitsuse nõusolekule on korraldajad saanud kooskõlastuse politseist, tuletõrje- ja päästeametist ning Tallinna säästva arengu ja planeerimise ametist," ütles Kesklinna valitsuse peajurist Ave Juhandi.

MTÜ Jalgpallihaigla liikme ja nime autori Tarmo Tuule sõnul pole meeleavaldus siiski ühingu projekt, vaid selle ühe liikme Tarmo Kruusimäe algatus.

“Jalgpallihaigla on mittepoliitiline ühendus, Kruusimäe aga on selle tegevuse kahjuks poliitiliseks ajanud,” ütles Tuule.

Meeleavalduse organisaatori Tarmo Kruusimäe sõnul helistati talle lõuna ajal linnavalitsusest ja teatati loast meeleavaldus korraldada.

Samas keeldus Kruusimäe kommenteerimast, kas tegemist on tema eraalgatuse või Jalgpallihaigla ühise meeleavaldusega.

“Ma ei kommenteeriks Tuule arvamust meedias. Meil ei ole eriarvamusi,” ütles Kruusimäe.

Tarmo Tuule sõnul oli rongkäigu mõte selles, et ära hoida võimalikke arusaamatusi vastasmeeskonna fännidega.

“Karta on, et kolmapäeval võib toimuda igasuguseid sekeldusi,” sõnas Tuule.

Linnavalitsus on endiselt seisukohal, et jalgpallifännide rongkäik enne kolmapäeval toimuvad Eesti- Venemaa jalgpallimatši takistaks tipptunnil liiklemist ja kutsuks esile liiklusummikud.

Linnale saadetud taotluskirjas palusid jalgpallifännid luba 27. märtsil korraldada kuni 400 osavõtjaga rongkäik Estonia teatri juures asuvast Tammsaare pargist mööda Pärnu maanteed Lilleküla staadionile.