“Lähiajal valmivad Sakala keskuse projekti ja seda ümbritseva ala analüüsid, mis loovad otsustamiseks argumenteeritud aluse,” ütles Rajasalu. Analüüsi koostavad linna tellimusel Mart Kalm, Ignar Fjuk ja Ülar Mark.

Detailplaneering lubab Sakala keskusele 24 500 ruutmeetrit pinda, arendaja pakub 33 200 ruutmeetri suurust varianti. AS Uus Sakala nõukogu liikme Peeter Rebase sõnul tuleb algatada detailplaneeringu muudatus, et kultuuriministeeriumi tellitud ruumid, näiteks 1800-kohaline saal, ära mahuks.

“Olen hämmingus – kuulutatakse välja konkurss ja lubatakse ehitada 35 000 ruutmeetrit ning nüüd on 33 000 ruutmeetrit palju,” ütles Rebane.

Arhitektuurinõukogu on leidnud, et suurepärase arhitektuurilahendi korral võiks detailplaneeringut muuta, praegust varianti selliseks ei hinnatud. Keit Pentuse sõnul andis Kesklinna valitsus projektile eitava seisukoha juba eelmisel aastal. “Juhtisime tähelepanu, et kui detailplaneeringus on kirjas 24 500 ruutmeetrit, siis see seda ka tähendab,” ütles ta. A.A.