Mustamäe linnaosavalitsus karistas Szolnoki turu omanikku OÜ Ozioran'i 50 000 kroonise sunnirahaga, kuna firma oli jätnud täitmata linnaosavalitsuse ettekirjutuse turu ebaseaduslikud hooned, teatas Raepress.

Mustamäe linnaosavanem Lauri Laats kinnitas, et kui OÜ Ozioran ei kavatse ka nüüd ettekirjutust täita, määratakse talle uus sunniraha, mis võib olla kuni veerand miljonit krooni. "Me ei kavatse järgi anda. Kui rajatis on ehitusseaduse tähenduses ebaseaduslik, siis ei saa linnaosavalitsus selle olemasolu taluda. Szolnoki turg ei ole riik riigis, seadused peavad kehtima kõikjal ja kõigile, ka Szolnoki omanikele," ütles Laats. 

Linna teatel ei ole turu omanik huvitatud korra loomisest oma turul ja seega on linnaosavalitsus temaga koostöö turu rajamise osas lõpetanud ning võtnud suuna uue turu ehitamisele Kännu Kuke kvartalis. "Juba kevadest hakkab tööle uus Mustamäe turg," ütles Laats. “Ja ma ei ole sugugi kindel, et Mustamäe vajab kahte turgu.”

Linn ehitab munitsipaalturge

Heakorrastatud ja munitsipaalhalduses Nõmme turg, mis küll hinnatasemelt kallim kui eraomandis Keskturg ja Balti jaama turg, annab heakorralt eelpoolmainitutele silmad ette ja on leidnud endale stabiilse külastajaskonna.

Linn jätkab turgude oma käe alla võtmist ja lähiajal on valmimas lausa kolm turgu. Kristiine turgu hakkas turu omanik Andres Rozalka küll entusiastlikult rajama ilma vajalike lubadeta, kuid nüüd on paberid korras ja ehitustöö käib ametlikult. Turg avatakse novembris aadressil Kotkapoja 2b, mis asub Kristiine keskuse ja A. Le Coq Arena staadioni vahel, Tulika tee, Nõmme tee ja Kotka tee ristumiskohas.

Mustamäe turg ehitatakse Kännu Kuke kvartalisse aadressile E.Vilde tee 75a ja turg on plaanis avada järgmisel kevadel. Erinevalt Nõmme turust, mis on üles ehitatud kioskitesüsteemile, tulevad Mustamäe turule lisaks välilettidele kaks hoonet: üks liha-, kala- ja piimatoodetele, teine puu- ja juurviljadele.

Nõmme linnaosa allasutus Nõmme Turg rajab turgu ka Lasnamäele, kuhu see pidi algselt tulema Punane 48a asuvale kinnistule. Välimüügikohad pidid valmima juba sügiseks, kuid seal on praegu plaanid veidi edasi lükkunud.