Transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Urmas Rüütli sõnul on autorongide liikluse keelustamise heaks kiitnud linna liikluskomisjon, vajaliku liiklusskeemi koostab osaühing Liiklusbüroo. Liiklusmärgid paneb Signaal välja oktoobri alguseks. “Autorongide ümbersõit jääb Pärnu maantee – Luige või Pärnu maantee – Paldiski maantee kaudu,” täpsustas Rüütel. Eriti puudutab see sulgemine üht firmat, kes lausa asub tulevasel keelualal.

Munitsipaalpolitsei liidri Tiit Kivikase sõnul on sealkandis tegemist erandliku autobaasiga, mis asub aedlinnas oma vajaduste jaoks liiga väiksel territooriumil. “Nende tegevuse tõttu on raskendatud tänavakoristus, inimesed on hädas suitsugaasi ja lärmiga,” kirjeldas ta.

Rüütli sõnul on kõnniteeta Kivimäe tänav kitsas ja puudub autorongide tagasipööramiseks vajalik trajektoor väljasõidul Kivimäe 20 hoovilt, mistõttu on abiks võetud vastas asuv haljasala. “Asfalteeritud alal Kivimäe 20 kõrval on pargitud poolhaagised korrapäratult, mis on väga ohtlik tänaval liiklejatele,” kinnitas Rüütel.

Firma on teadmatuses

Auto-kaubavedudega tegeleva aktsiaseltsi Koskel esindaja, kes oma nime ei öelnud, kinnitas, et pole suurte autode tekitatavatest probleemidest ja liikluse keelamisest kuulnud ning sellekohast teadet pole firmasse saadetud.