Linnaplaneerimisameti ehitusjärelevalve teenistuse direktor Rain Seier tuletas riigikantseleile eelmisel nädalal saadetud kirjas meelde, et Rahukohtu 2/Toom-Rüütli 1 asuv riigikantseleile kuuluv kinnistu on varisemisohtlik ning kui riigikantselei maja fassaadi kiiremas korras korrastama ei asu, ootavad riigikantseleid sanktsioonid.

Lubavad korda teha

Ühe võimalusena viitas Seier riigikantseleile saadetud kirjas, et linn rakendab asendustäitmist ja nõuab sunniraha ehk teisisõnu asub linn ise inimestele ohtlikku fassaadi parandama ja nõuab hiljem tehtud kulutused riigilt sisse.

Riigikantselei peadirektor Marten Kokk lubas, et riigikantselei teeb oma hoone siiski ise korda. Aastaid riigile kuulunud hoone oli veel aasta alguseni Riigi Infosüsteemide kasutuses, kuid aasta alguses riigikantseleile üle antud ja remontimata hoone kordategemiseks on Koka sõnul väljakuulutamisel projekteerimise hange ja koostatakse eskiise. „Tulevikus plaanime korda tehtud hoonesse paigutada Riigi Teataja kirjastuse, mis praegu asub Toompea lossis ja see pole talle kõige mõistlikum asupaik. Lisaks kavandame uude hoonesse veel mõningaid Riigikantselei osakondi (dokumendihaldus, personal),” lisas Kokk.

Hoone renoveerimine läheb praegustel hinnangutel maksma 13 miljonit krooni. Koka hinnangul pole maja siiski mitte niivõrd ohtlik, nagu seda püüab serveerida Tallinna linnavalitsus. „Hoone fassaad on minu arvates sellises üsna keskmises korras nagu väga paljudel Toompea ja vanalinna majadel. Loomulikult pole maja mingis ideaalses korras, kuid loodame selle aasta lõpuks siiski täielikult korda teha.”