"Paljud neist hoonetest on antud mitmetele äriühingutele pikaajalisele rendile põhjendamatult madalate hindadega," märkis abilinnapea Aivar Pärna. "Linn saab selliste rendilepingutega kahju. Samuti ei tegutse nendes hoonetes sotsiaalfunktsiooniga asutused, mis saaks müüki takistada," ütles Pärna.

Pärna sõnul jääb arusaamatuks, miks kesklinna halduskogu ja kesklinna vanem ei andnud eelmisel nädalal nõusolekut CREO Kinnisvara poolt renditavate kinnistute müügiks. Näiteks Voorimehe tn1/Raekoja plats 5 asuv 936- ruutmeetrine kinnistu on antud CREO Kinnisvarale üürile vaid 25 krooni eest ruutmeetrilt kuus kuni aastani 2055.

Ka mitmete teiste nimetatud kinnistute rendihinnad on väga madalad. Pärnu mnt 45. kinnistu on antud AS-le MPDE rendile 13,74 krooni eest ruutmeetrilt, Pikk tänav 15 ruumides tegutsev AS Gusto maksab linnale renti vaid 25 krooni ruutmeetrit kuus.

Eelmisel nädalal lükkas Kesklinna halduskogu tagasi 11 kinnistu müügi ning andis eile kabinetis arutlusel olnud kinnistute hulgast heakskiidu vaid Nafta tänav 8 hoone müügiks. Kesklinna vanem Keit Pentus andis pärast halduskogu otsust nõusoleku müüa lisaks Nafta tänav 8 kinnistule veel kolm kinnistut, mille müüki halduskogu ei toetanud. Pentus kiitis heaks Niguliste 4/ Dunkri 7, Rüütli tänav 16/18 ning Juurdeveo 19 müügi, kui tõstetakse kinnistute müügihinda.

Kabinetiistungil otsustati, et Raekoja Plats 18 (Matkamaja) võõrandamist käsitlevat eelnõu ei algatata, samuti ei toetatud Müürivahe tänav 52/54 kinnistu müüki.