Probleeme tekitavad Tallinna kommunaalameti hooldusosakonna juhataja Tarmo Sule sõnul need toitlustusettevõtted, mis on avatud ka öösel ja kus suitsetamisruum puudub. Õhtutundidel tekitab see lisamüra, mis segab vanalinna majade elanikke.

„Paljud linnakodanikud on kurtnud, et restoranide ette kogunevad suitsetajad risustavad konidega tänavaid ning tõusev suits ei võimalda enam aknaid lahti hoida,” ütles Sulg.

Olukorra parendamiseks otsustati, et Kesklinna vanem Marek Jürgenson pöördub kõigi toitlustusettevõtete poole palvega, et pöörataks rohkem tähelepanu oma ukseesise heakorrale ning paigaldaksid uste taha konide urnid. Linna heakorra eeskiri paneb siinkohal kohustuse maja omanikule või selle valdajale, kes peab tagama puhtuse ka oma kinnistuga külgneval alal. Samuti pannakse kohustus linnarahvale, kellel on keelatud risustada linna territooriumi. Siia alla käib ka konide maha loopimine.

„Munitsipaalpolitsei jätkab kontrollreide, et välja selgitada problemaatilisemad kohad, et juhtida kaupluste ja baariomanike tähelepanu prügikastide vajalikkusele,” ütles munitsipaalpolitsei ameti juhataja Kaimo Järvik.

Uus tubakaseadus, millega keelati suitsetamine lõbustusasutuste siseruumides, hakkas kehtima selle aasta 5. juunil.