Põhja politseiprefektuur ja linnavalitsus leppisid kokku, et seose erakordselt raskete liiklusoludega piiratakse raskeveokite liiklust Tallinnas. Samuti saatis kaitsevägi lumekoristustöödele appi 20 sõdurit.

Munitsipaalpolitsei sai autode äraveoks kolm puksiiri, mida kasutatakse eelkõige kvartalisisestel teedel liiklust ja lumekoristust takistavate autode äraveoks. Kindlasti veetakse ära ka kõik need sõidukid, mis on pargitud ühissõidukite peatustesse.

Linn palub autojuhtidel oma lumme kinni jäänud sõiduki juurest mitte lahkuda, vaid kasutada kõike võimalikke vahendeid, et transportida sõiduk kohta, kus see liiklust ei sega. Tallinna kutsub korteriühistute elanikke üles korraldama lumekoristustalguid.

Tänavad vajanuks puhastamist iga tunni tagant

Tänavapuhastus brigaadide ja teehooldustehnika ühe tsükli ajaline pikkus on talveolude tavaliselt viis tundi. See on aeg, mille jooksul peab kõik hooldatavad tänavad üle käima, sealhulgas ka ühissõidukite peatused, ülekäigud ja kergliiklusteed lumest koristama. Tänaöises tormis oleks olnud vaja tänavakoristusust tunniajaste tsüklitega.

Täna otsustati, et ühissõidukite liikluse tagamiseks tuleb ristmikele, mis kõige kiiremini libedaks sõidetakse sõelmeid puistata. Rasked ühissõidukid jäid täna varahommikul just ristmikel hätta. Tallinna tõusud suudeti enama vähem sõidetavana hoida ja ka peamagistraalid olid sõidetavad.

Pärastlõunaseks tipptunniks paneb munitsipaalpolitsei suurematel ristmikel ka liikluse reguleerujad, kes peavad takistama ristmike kinnisõitmist.

Tallinna tänavatel töötas kokku 131 tänavapuhastusmasinat ja 25 käsitööbrigaadi. Kesklinnast ja vanalinnast veeti välja 5405 m3 lund ja ida piirkonnast 725 m3 lund. Kokku veeti täna öösel välja 6130 m3 lund.

EMHI prognooside kohaselt jätkub lumesadu ka homme.