Dostojevski ausamba püstitamist Tallinnas algatas Slaavi Haridus- ja Heategevusühingute Liit Eestis umbes kolm aastat tagasi, milleks korraldas suure annetuskampaania.

Kui Dostojevski pronksbüst saadi Moskvalt kingitusena, siis ligi 500 000 krooni maksva postamendi jaoks kogutakse annetusi. Slaavi Haridus- ja Heategevusühingute Liidu esimees Nikolai Solovei ütles nädalalehele Den za Dnjom, et kolm aastat tagasi, kampaania esimesel etapil kogutud 100 000 kroonist umbes pool tuli kooliõpetajatelt ja -õpilastelt.

Vahepael kampaania soikus, kuid nüüd Solovei sõnul hakkas raha taas laekuma.

Reedel Vene kultuurikeskuse juurde avatava postamendi valmistas Tallinna ettevõtte Kivitooted OÜ Ukrainast toodud kallihinnalisest punakaspruunist graniidist. Ausamba maksumusest on ettevõte saanud senini vaid poole ning annetuskampaania jätkub. Arveldusarvele Krediidipangas 4246700023419, mille avasid Tartus elavad Dostoevski järeltulijad, saavad kanda raha kõik soovijad.

Vene skulptori Valeri Jevdokimovi valmistatud Dostojevski büst pälvis teise koha rahvusvahelisel konkursil Moskvas, mis oli pühendatud kirjaniku 175. sünniaastapäevaks. Skulptuuri maksumus on umbes 900000 krooni.