Transpordiameti liikluse peaspetsialisti Taso Erima sõnul otsustatakse täpne remondikava ilmselt sel reedel. "Esialgse kava järgi on ristmik suletud 15. septembri õhtust 20. septembri hommikuni ning alles jäävad vaid parempöörded," selgitas ta.

Ehkki parim aeg päevast päeva niigi ummistuva ristmiku remondiks olnuks juulis, lükkasid töid edasi nii viadukti kapitaaluuendus kui ka Tondi trammide lõpp-peatuse rööpavahetus. "Eks me ise ka sulgeme selliseid kohti raske südamega, aga lihtsalt tööjõudu pole nii palju, et igal pool korraga remonti teha," lausus Erima.

Trammipargi juhi Uno Heinvere sõnul vahetavad töömehed Pärnu maantee ja Liivalaia tänava ristmikul välja 100-200 meetrit rööpaid. "Kuna liikluskoormus ristmikul on väga suur, paneme ristmikule trammitee alla ka betoonalused - see peaks teest ülesõidu jälle sujuvamaks muutma," hindas Heinvere.

Remondi ajaks transpordiameti autojuhtidele ümbersõiduvõimalusi soovitada ei taha. "Kui me kindla retsepti anname, siis võetakse liiga palju eeskuju ja tulevad ikka ummikud. Omaalgatuslikud lahendused on kõige etemad," nentis liiklusspetsialist Erima.

Sel nädalavahetusel suletakse asfalteerimiseks Kadaka tee Mustamäe teest Ehitajate teeni. 25.-26. septembril saab uue teekatte Tondi tänav Kotka tänava ja Linnu tee vahelisel lõigul.