"Meie eesmärk on luua selline linn, kus kõigil inimestel on hea elada," ütles linnapea Edgar Savisaar."Samuti pole selle arengukava koostamiseks pole kasutatud ühegi konsultatsioonifirma teenuseid. Ta pole mitte nii mahukas kui eelmine, kuid temas on vähem vahtu." Savisaare sõnul on järgmine samm arengukava teostumisel järgmise aasta eelarve vastuvõtmine.

"Need küsimused, mis on arengukavaga püstitatud seoses 2003. aastaga, peavad leidma lahenduse järgmise aasta eelarves," lausus Savisaar. Linn soobiv lisaks maksta sünnitoetust kolmanda ja/või enama lapse sünnitanud emadele ja päevaõppe üliõpilasemadele dekreetpuhkuse toetust alates 7 raseduskuust, suurendada lastekaitseametnike arvu ja arendada välja ennetavaks peretööks vajalik perekonda toetav sotsiaalteenuste võrgustik.

Linn soovib tagada koostöös erasektoriga lasteaedades pakutava alghariduse kättesaadavuse. Haridusvallas võtab Tallinn endale sihiks toetada Tallinna ülikooli väljaarendamist, reformida kutseharidussüsteem ja luua Tallinna ametikoolid.

Samuti peab käivitama linna munitsipaalkoolide infotehnoloogilise keskkonna arengukava aastateks 2002 - 2006. Kommunaalmajanduse valdkonnas suurendab linn järgnevalt kolmel aastal munitsipaalelamuehituse mahtu, vähendab ühissõidukite keskmist iga ja tõhustab kontrolli vee- ja kanalisatsiooniteenuste hinnakujunduse üle.

Linn seab eesmärgiks viia elamispinna näitaja ühe aleniku kohta vastavusse Euiroopa Liidus kehtivate nõuetega. Tallinn seab endale ülesandeks arendada välja kaasaja nõutele vastav jäätmekäitlus ning koostada linna haljastuse uuendamise pika-ja lühiajaline tegevusplaan. Samuti peab linn 2005. aastaks lõpetama omandi- ja maareformi.

Lisaks peab linn käivitama magistraaltänavavõrgu arengukava ja plaanib pealinna tee-ehitusse kaasata lisaks linnaeelarve vahenditele ka Euroopa Liidu fondide, riigieelarve ja erasektori raha. Magistraaltänavavõrgu arengukava elluviimine parandab olulisel määral liikluskorraldust, vähendades kesklinna läbivate sõidukite hulka.

Arengukavas on kokku sätestatud üheksa peaeesmärki : tagada soodne ettevõtluskeskkond, muuta linnaasutuste teeninduskvaliteet ja efektiivsus paremaks, parandada laste ja noorte elukeskkonda, parandada kommunaalmajandust ja elanike eluaseme kvaliteeti, linna välisilmet, viia lõpule omandi- ja maareform, suurendada turvatunnet, orienteerida haridussüsteem uue majanduse tingimustele ja arendada heaolu, tervishoidu sotsiaalhoolekannet ning tagada eakate ja puuetega inimeste toimetulek.