Tallinna Kesklinna valitsuse avalike suhete nõunik Ivo Parbuse sõnul edastasid nemad linnavalitsusele taotluse eraldada tänavuse aastavahetuse ilutulestiku korraldamiseks 50 000 krooni.
„Eelmise aasta ilutulestiku maksumus oli 100 000 krooni,“ ütles Parbus Päevaleht Online’le.
Linnaosa eraldab omalt poolt veel vähemalt 10 000 krooni ja läbirääkimised käivad ka sponsorite leidmiseks. Ilutulestik lastakse traditsiooniliselt õhku Harju mäelt ning selle korraldaja leidmiseks toimub hange.

Lisaks Tallinnale loodab mõningasele sponsorite abile ka Tartu.
Tartu linnavalitsuse pressiesindaja Helle Tolmoff ütles Päevaleht Online’le, et ilutulestiku kogumaksumuseks kujuneb neil tänavu 54 000 krooni. „Linna osa on 16 000 krooni, Hansa Ilutulestikud lisab 24 000 väärtuses rakette. Ülejäänud osas toetavad Tartu ettevõtted,“ lausus Tolmoff ja lisas, et ilutulestiku korraldab Hansa Ilutulestikud OÜ.
Eelmisel aastal maksis Tartu ilutulestik 80 000, sellest oli linna kanda 40 000 krooni. „Ilutulestiku korraldaja lisas teist sama palju.“
Ilutulestiku pikkus on ligikaudu kuus minutit ja see lastakse õhku klubi Atlantise ja Võidu silla vaheliselt alalt. „Kõige parem on seda jälgida jõe vastaskaldalt - Vabaduse pst ja Vanemuise teatri juurest,“ lisas Tolmoff.

„Kuressaare panustab tänavu aastavahetuse ilutulestikku ühiselt Saaremaa ettevõtjatega ja üsna märkimisväärse osa on enda kanda võtnud ka AS Kuressaare Sanatoorium,“ ütles Kuressaare linnavalitsuse pressiesindaja Silver Saluri Päevaleht Online’le.
Kokku kulutatakse ühisele ilutulestikule veidi üle 40 tuhande krooni.
Möödunud aastal kulutas Kuressaare ilutulestikule 30 tuhat krooni. „Sel aastal on linna enda panus väiksem, ühise pingutuse tulemusel saab aga aastavahetuse ilutulestik olema kindlasti võimsam kui mullu,“ tõdes Saluri.
Igal aastal ootab linn Saluri kinnitusel toetusi ka linnakodanikelt, kes saavad selle linnavalitsuse arvelduskontole kanda.
Tänavune Kuressaare ilutulestik toimub mere ääres, täpsemini Raiekivi sääre keskosas. „Raiekivi säär valiti ilutulestiku kohaks ohutust ja jälgitavust silmas pidades.“ Parim koht tulešõu jälgimiseks on Saluri sõnul ilmselt mere ääres, sanatooriumide ligiduses või linnuse juures. „Et aga ilutulestik pannakse kokku, nii et selle põhirõhk on kõrgusel 50-110 meetrit, näeb ilusat vaatepilti kogu linna ulatuses.“

„Viljandis on tavaks, et aastavahetuse ilutulestik korraldatakse koostöös ettevõtjatega. Kui suureks kujuneb summa, mille eest ilutulestikku tehakse, ei ole täna veel selge, sest läbirääkimised alles käivad,“ rääkis Viljandi linnavalitsuse avalike suhete peaspetsialist Eha Moosel Päevaleht Online’le.
Linna poolt on ilutulestikuks tänavu planeeritud 5000 krooni.
Eelmisel aastal kogunes ettevõtjate toel ilutulestiku tarvis 85 000 krooni, millest 20 000 krooni oli Ilutulestiku Keskus Arnika OÜ ja 15 000 krooni Viljandi linnavalitsuse panus.
Viljandi ilutulestik lastakse õhku hotelli Centrum lähedalt ja see on nähtav kogu kesklinnas.

„Võru linna aastavahetuse ilutulestiku läheb linnale maksma 20 000 krooni,“ rääkis Võru linnavalitsus avalike suhete spetsialist Marianne Mett Päevaleht Online’le ja lisas, et aastavahetuse ürituse rahastamisse on plaanis kaasata ka sponsoreid.
Möödunud aastavahetuse ilutulestiku eest maksis linn samuti 20 000 krooni ning toona kasutati samuti sponsorite abi.
„Vastavalt ilmale on kaks toimumiskohta. Kui ilm on selge, toimub ilutulestik traditsiooniliselt Kesklinna pargis. Kui aga on pilvine ja sompus, toimub ilutulestik Vabaduse tänaval, Koreli oja silla lähistel,“ tutvustas Mett peo toimumispaiku.


Osad linnad sponsorite abile ei looda

Paide linna aastavahetuse ilutulestik läheb Paide linnavalitsuse teabenõunik Alo Aasma sõnul maksma 20 000 krooni. „Sponsoreid pole kavas kaasata,“ täpsustas Aasma Päevaleht Online’le.
Möödunud aastal oli Paide ilutulestiku eelarve 25 000 krooni ja sponsorite abi ei kasutatud ka toona.
Valgusšõud on paidelastel võimalik jälgida linna keskväljakul.


Narva linnakantselei infoteenistuse spetsialist Jekaterina Širai sõnul kulutab linn tänavu ilutulestiku peale 30 000 krooni. Sponsoreid linn ei otsi. „Raha eraldatakse linnaeelarvest,“ lisas Širai Päevaleht Online’le.
Eelmisel aastavahetusel kulutas Narva eraldi laste ilutulestikule 20 000 krooni ja üldisele ilutulestikule 50 000 krooni. „Kogusumma oli 70 000 krooni ja sponsorite abi ei kasutatud.“
Ilutulestiku on narvalastel võimalik jälgida Peetri platsilt, kust raketid ka õhku lastakse.