Abilinnapea Merike Martinson ütles, et majanduslanguse tingimustes tuleks inimestel senisest enam mõelda oma tervisele, sest raskustest ja meeleolulangusest põhjustatud stress on omakorda terviserisk, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

„Praegu peaks igati püüdma olla võimalikult palju värskes õhus, liikuma ja andma organismile väikest füüsilist koormust,“ ütles Martinson. „Südamenädala raames saavad linlased mitmel pool lisaks teavitusele tasuta kasutada ka spordisaale ja basseine.“

Kristiine linnaosa kavatseb Südame tervisepäeva tähistada 24. aprillil Ida-Tallinna keskhaigla Järve üksuses, kaasates loengutega linnaosa terviseedenduse ja haigla toitumisspetsialisti, päeva põhitegevuseks on liikumisravi jõumasinate ja velo- ja sõudeergomeetriga, samuti vesiravi basseinis.

Pirital linnaosas korraldatakse südamenädala puhul kampaania ja linnaosa 40-50 aastased mehed kutsutakse arstlikku kontrolli, selgitamaks välja südamehaiguse riske.

Südamenädala raames toimub tervisenädal ka Pirita Majandusgümnaasiumis, kus muu hulgas räägib õpilastega politsei esindaja meelemürkide tarbimise tagajärgedest.

25. märtsil korraldatakse Pirita vabaajakeskuses südamepäev, kus esineb Raivo Vokk loenguga tervislikust toitumisest ja Toomas Sulling loenguga südameveresoonkonna haiguste riskidest, on võimalus mõõta veresuhkru taset. Toimub matk Pirita jõe ürgorgu koos Aleksei Turovskiga.

Haaberstis peetakse muusikalise teraapiaga perepäeva 18. aprillil Õismäe ujulas, toimuvad mitmed loengud-töötoad, korraldatakse tervislike toiduainete degusteerimine ja müük, erinevate tervisetoodete ja –teenuste tutvustused ning õpetatakse esmaabi uppumise puhul.

Tallinna tervisenõukogu toetas Kristiine, Pirita ja Haabersti linnaosa taotlusi südamenädala tähistamiseks ja eraldas esitatud projektidele 30 000 krooni.