Kuna linnavalitsus pole tänavu veel haljasaladele parkijate probleemi arutanud, siis on linnaosad initsiatiivi enda kätte haaranud ja hakanud jõudumööda piirdeid rajama, et linnarohelust hoolimatute autojuhtide eest kaitsta. Sel nädalal paigaldati metallist piire näiteks muusikaakadeemia ja Rävala pst 19 asuva maja vahelisele alale, hiljaaegu ehitati 17 100 krooni eest tõke ka Mustamäele Retke tänava äärde.

Need on vaid mõned näited ning mitme linnaosa kinnitusel jätkatakse piirete ja tõkete rajamist, ehkki ressursside vähesuse tõttu ei jõuta kõiki haljasalasid kaitsta. Vajadus selle järele on tungiv, sest munitsipaalpolitseiameti juhataja Kaimo Järviku hinnangul on tänavu rahatrahviga karistatud juba viitsadat murukattele parkinud autojuhti.

„Mustamäel on kortermajade esistele haljasaladele parkimine tõsine probleem,” kinnitas kohaliku omavalitsuse linnamajanduse osakonna spetsialist Urmas Kõpp. „Kuna piirete hinnad on kõrged ning need igale poole ka ei sobi, siis peale Retke 30 metalltõkkeid tänavu enam ei rajata, küll aga hakkab linnavalitsus piirama rohealasid looduslike või betoonist kividega."

Karjuv häda

Kesklinna linnaosavanem Marek Jürgenson selgitas jälle, et kavatsetakse kaitsta eelkõige neid kohti, kus häda on kõige karjuvam.

Tallinna Raepressi toimetaja Jaan Rõõmussaare sõnul on linn omavalitsuste initsiatiivist küll liigutatud, kuid seda rahaliselt toetada neil praegu kavas pole. „Kõikide haljasalade piiramiseks tuleks eraldada sadu miljoneid,” tõdes ta.