Solovjovi sõnul on mujal Eestis väga paljudel inimestel kujunenud Kohtla-Järve suhtes negatiivsed eelarvamused, kirjutab Põhjarannik.

"Olen ise kogenud, kuidas see suhtumine muutub, kui nad ise Kohtla-Järvele satuvad. See puudutab tavakodanikke ja poliitikuid, aga ka näiteks paljusid kaupmehi, kes Eesti eri otstest meil Virula laadal on käinud, " ütles Solovjov.

"Seepärast kutsun kõiki, kes julgevad, Kohtla-Järvet sagedamini külastama. Võin ka ise külalisi vastu võtta ja rääkida meie linnast, kui aeg enne kokku leppida," lisas ta.

Eesti Päevaleht küsitles edetabeli koostamiseks 301 inimest Eesti eri paikadest. Ankeedi täitjad pidid kümne palli süsteemis hindama 47 Eesti linna lähtuvalt sellest, millise neist valiksid nad võimaluse korral endale elamispaigaks. Lisaks tuli hinnanguid lühidalt põhjendada ja nimetada tuntud inimesi või sündmusi, mis ühe või teise linnaga neile seostuvad.

Kõige vähem punkte kogunud Kohtla-Järve kohta tõi Eesti Päevaleht vastustest esile, et tegu on räpase ja korruptsioonist puretud minevikulinnaga. "Absoluutne koleduse tipp, kus nähtav elu puudub, seal elamine võrduks Siberisse küüditamisega," toodi näide ühelt vastustelehelt.

Jevgeni Solovjovi hinnangul levitavad infot Kohtla-Järvest kui korruptsioonikantsist Keskerakonnaga konkureerivate erakondade poliitikud. "Nägin just hiljuti televiisorist, kuidas üks sotsiaaldemokraat nimetas suuremate korrumpeerunud linnadena Kohtla-Järvet ja Minskit. Sellised asjad jäävad ju inimestele, kes ise Kohtla-Järvest suurt midagi ei tea, meelde," ütles linnapea.