Vanalinna elektrisüsteemi rekonstrueerimislepingu sõlmimiseks Norra firmaga AEG peab Tallinnal olema riigi garantii, mistõttu elektrivõrkude valdajal Eesti Energial tuleb välja kuulutada rahvusvaheline konkurss tööde teostaja leidmiseks, ütles abilinnapea Tõnis Kull.

RE Eesti Energia peainseneri asetäitja Ants Tomson sõnul kuulutatakse konkurss välja järgmise aasta esimesel poolel, enne seda peab aga valmima eelprojekt.

Tomson ütles, et vanalinnas on osaliselt säilinud 3x220 V elektrivarustussüsteem ning seetõttu ei saa paljudesse korteritesse paigaldada elektripliite ega elektrikütet. Tomsoni sõnul tuleks kõikjal vanalinnas üle minna 380/220 V elektrisüsteemile. Kull lisas, et vanadele hoonetele oleks elektriküte tunduvalt kasulikum kui temperatuurikõikumisi põhjustav ahjuküte.

Volikogu võtab ette teise lugemise

Tallinna linnavolikogu homsel istungil tulevad teisele lugemisele linna 1995. aasta lisaeelarve, mootorsõidukimaksu ning reklaami- ja kuulutustemaksu kehtestamise eelnõu, samuti korruptsioonivastase seaduse rakendamise eelnõu.

Taas tuleb otsustamisele võlakirjade emiteerimine 1996. aastal. 2. novembri istungil kiitsid linnavolinikud vastava eelnõu heaks, hiljem aga selgus, et hääletamise ajal ei olnud saalis piisavalt saadikuid.

Jõuluüritused on paika pandud

Tänavu tehakse tavapäraste jõuluüritustega kesklinnas algust esimesel advendil, mil Raekoja platsi kuusel süüdatakse esimene jõuluküünal.

Teise advendi ajal korraldatakse Viru tänaval üritus "Hõiskab laupäev ja õhkab pühapäev". Osa kontserte on kavas läbi viia Musumäel.

Traditsioonilised vanalinna jõuluüritused toimuvad 19.-23. detsembril. Sel ajal on võimalik osa saada kontsertidest, etendustest jt jõuluteemalistest ettevõtmistest nii Raekoja platsil kui mujal. Vanalinna kõrval saab tänavu jõulukaunistused ka Luigetiigi saar Kadriorus.

RAS Tallinna Meretehas pakub maju

Põhja-Tallinna halduskogu hakkab täna arutama RAS Tallinna Meretehase elamute munitsipaalomandisse võtmist.

Asjakohase ettepaneku tegi RAS Tallinna Meretehas linnaosale kirjalikult eelmisel nädalal. Oma nõusoleku elamufondi üleandmiseks munitsipaalomandisse on andnud majandusministeerium.

Tallinna õhk on üsna hea

Rootsi rahvusvahelise arengukooperatsiooni agentuuri SIDA Ida-Euroopa osakonna juhataja Liisa Tanttari soovib oma Tallinna-visiidi käigus teada saada, millised tulemused on SIDA rahastataval Tallinna õhuseiresüsteemil.

Linna keskkonnaameti osakonnajuhataja Tarmo Pauklini sõnul koosneb õhuseiresüsteem peamiselt Tallinna Loomaaias asuvast meteoroloogiamastist ja arvutisüsteemist, mille abil jälgitakse õhus toimuvaid protsesse. Pauklin kinnitas, et Tallinna õhu seisundiga võib enam-vähem rahule jääda.

Raepress