Kui eelmisel aastal tuli kokku 11 kuusepakkumist, siis sel aastal on ligi kuuga Tallinna linnavalitsuseni jõudnud paar-kolm kandidaati.

Tallinna kesklinna valitsuse linnakeskkonna osakonna peaspetsialist Külly Annus ütles Päevaleht Online’ile, et linnavalitsus ootab rohkem kandidaate, kuna soovib kuuse Raekoja platsile valida parimate seast.

Tema sõnul on praeguseks pakutud kuuskede seas üks selline, mis vähemalt pildi järgi tundub väga hea ja võiks koha Raekoja platsil saada. „Aga veel on plaanis kohale minna ja pakutud kuused üle vaadata, sest kuusk võib ju pildi peal paista ilus, kuid tegelikult olla väga vana,“ rääkis Annus.

Annuse sõnul pole kuuskede hindadest veel räägitud, kuna tavaliselt valitakse kuusk enne välja ja alles siis küsitakse omanikult selle hinda.

Eelmisel aastal läks kuuse raiumine, transportimine, paigaldamine, dekoreerimine ning hilisem ehtimine ja platsi koristamine linnale maksma pea 95 000 krooni.

Otsitakse 20-meetrist kaharat kuuske

Tallinna kesklinna valitsus kuulutas 30. septembril välja konkursi leidmaks Raekoja platsile jõulukuuske, mis peab olema kahar, ühtlaselt tihe ning 18-20 meetri kõrgune.

„Kesklinna valitsus ootab kuni 24. oktoobrini konkreetseid pakkumisi (foto, asukoha kirjeldus, kuuse kõrgus, maaomaniku kontakandmed) ning teeb seejärel valiku arvestades kuuse välimust ja hinda,“ teatas linnavalitsus konkursi alguses.

Pakutav kuusk peab kasvama lagedal hästi juurdepääsetavas kohas ning mitte kaugemal kui 150 kilomeetrit Tallinnast.

Kuuse lähedal ei tohi olla elektriliine, mis võivad takistada kraana tööd puu langetamisel ja pealelaadimisel. Kuuske võivad pakkuda maaomanikud või peab pakkujal olema maaomaniku kirjalik luba.

Jõulupuud võivad pakkuda ka firmad koos vajalike sissesõidulubade vormistamise, paigaldamise, hilisema demonteerimise ja jääkide äraveo teenuse hinnapakkumisega.

„Ühine jõulupuu ootab tänavugi nagu see on olnud toredaks tavaks viimastel aastatel, laialdast sponsortuge," kutsus kesklinna vanem Marek Jürgenson firmasid koostööle. "Ootame koostööotsuseid 1. novembrini."

Kuusk  püstitatakse Raekoja platsile 18. novembriks. Esimesel advendil, 30. novembril süüdatakse kuusel esimese advendi küünal.

Ajalooürikute järgi paigaldati tõenäoliselt esimene avalik jõulukuusk Tallinna Raekoja platsile juba 1441. aastal.