„Leppisime kokku, et tulevikus teeme paremat koostööd linna erinevate ning tähtsate objektide osas ja et võiksime mõningaid kohtumisi regulaarsemalt tegema hakata ning küsida nõu ja proovida üheskoos edasi minna,” ütles linnapea Jüri Ratas.

Linnapea nõunik Kaido Padar täpsustas, et linnavalitsuse eesmärk on koostöö tugevdamine ning regulaarselt toimuma hakkavatel kohtumistel arutatakse ka linna uue administratiivhoone asukoha üle.

Kuu alguses teatas Eesti arhitektide liit, et Tallinna uue raehoone asukoht on neile vastuvõetamatu ning soovitas oma liikmetel uue administratiivhoone ideekonkursil mitte osaleda. 16. oktoobril tõstsid Eesti kujurid aga Kalevipoja kuju vastu mässu, teatades et ideekonkursi komisjonis on ametnikke rohkem kui spetsialiste, mistõttu kutsuti oma liikmeid konkursil mitteosalema.

Tallinna linnaplaneerimiseameti juhataja Ike Volkov ütles, et tekkinud olukord on kahetsusväärne. „Igasugune konkurss on ideede vahetamine ning suhtumist, et meie ei mängi mina ei poolda,” lisas Volkov.

Volkov tervitab igasugust koostööd ning rõhutas, et koostöös arhitektidega hakatakse tulevikus arutama kesklinna arengu teemadel. Volkov nimetas Viru keskuse, linnahalli ning sadamaala arengu arutamist.

Seejuures tunnistab Volkov, et linnavolikogus on vähe arhitektuuri ning skulptuuri asjatundjad, mistõttu peab ta koostööd eriti oluliseks.

Tallinna abilinnapea Kalev Kallo tervitab samuti koostööd arhitektidega. „Eks me püüame lahendust otsida ning initsiatiiv selleks on olemas.” Ent Kallole jääb mõistmatuks kujurite käitumine, kes olid algselt nõus ideekonkursil ning komisjonis osalema ning loobusid ootamatult osalemast.