Linnavalitsus arutas täna lnnavolikogu IRLi fraktsioon liige Kalev Vapper koostatud linnavolikogu otsuse eelnõu, mis teeb ettepaneku paadimaks kaotada.  IRL põhjendab, et paadimaksu kogumine pole end õigustanud ja linna plaanitud 10 miljoni krooni laekumine on võimatu – augusti lõpuks oli maksu laekunud vaid 0,8 protsenti prognoositust ehk 68 000 krooni.

Samuti kahtlevad IRLi poliitikud, kas järgmise aasta laekumiseks plaanitud 100 000 krooni kirjutamine järgmise aasta eelarvesse on mõttekas, kuna maksu vältimiseks võivad ettevõtted ja füüsilised isikud end Tallinnast välja kirjutada.

Tallinna linnavalitsus otsustas IRLi ettepanekut mitte toetada ja põhjendas paadimaksu laekumise tänavust ekslikku planeerimist sellega, et linn ei teadnud, et kohalike maksude seaduse punkti, mille kohaselt enamus väikealuseid paadimaksu alla ei käi.

Lisaks leidis linnavalitsus, et paadimaksu kaotada pole mõtet ka sellepärast, et järgmisel aastal sellest loodetavalt laekuv 100 000 krooni on hädavajalik. „On ilmne, et maksude kehtestamiseta ei ole võimalik kohalikul omavalitsusel teha ka kulutusi paatide paremaks kasutamiseks Tallinnas,“ selgitas linnavalitsus.

Samuti leiab linnavalitsus, et maksustamine meelitab paadiomanikke end Tallinnasse registreerima. „Paadimaksu kehtestamine annab isikutele selge signaali sellest, et Tallinn soovib luua paremad võimalused paatide kasutamiseks ning paadimaksu tasumine on selle eelduseks. Paremad võimalused paatide kasutamiseks Tallinnas ei sunni kedagi Tallinnast lahkuma, vaid vastupidiselt kutsuvad isikuid Tallinnasse oma paatidega,“ põhjendab linnavalitsus.