Tallinna linna toel hakkab sotsiaal-humanitaarinstituut välja andma ajakirja "Õigus", mis ilmub kord kvartalis ja peaks linnavalitsuse teatel selgitama tavainimesele õigusega seotud teemasid.

Linnasekretär Toomas Sepp rääkis Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil, et veidi rohkem kui kuu aega tagasi otsustas Tallinna linnavalitsus toetada sotsiaal-humanitaarinstituudi initsiatiivi hakata välja andma uut ajakirja „Õigus“, millel on ka venekeelne variant. Sotsiaal-humanitaarinsitituut on Lasnamäel asuv rakenduslikku kõrgharidust pakkuv erakõrgkool, mida juhib Keskerakonda kuuluv Lembit Allingu.

Linnavalitsus eraldas ajakirja "Õigus" väljaandmiseks 30 000 krooni. Linna selgitust mööa on "õigusalaste teadmiste ja populaarteaduslikumate artiklite järele on suur vajadus, et seletada lahti töölepinguseadust, rääkida maksujõuetuse riskidest ja kohalike omavalitsuste arenemisest."

Sotsiaal-humanitaarinstituudi rektor Lembit Allingu rääkis, et sotsiaal-humanitaarinstituudi juurde on kogunenud grupp tuntud juriste Balti vabariikidest, Venemaalt, lähiajal ka Soomest. „Need inimesed leidsid, et Eesti vajab õigusajakirja kõigile elanikele,“ lausus Allingu.

Mehe sõnul annab Tartu Ülikool välja küll väga head ajakirja „Juriidika“, mis on aga akadeemiline. „Meie poolt välja antav ajakiri on mõeldud kõigile.“

Linnavalitsuse seletust mööda tutvustatakse ajakirjas  uusi raamatuid, kuid lahatakse ka töö, ettevõtlusega, sotsiaalprobleemidega seotud valdkondi, räägitakse varaga seotust ja tutvustatakse Tallinna haldusreformiga kaasnevat.

Ajakiri, mis ilmub kord kvartalis, tuleb müügile lähiajal Lehepunkti kaudu, mis levitab seda üle vabariigi.

Mis on sotsiaal-humanitaarinstituut?

Tallinnas asuv sotsiaal-humanitaarinstituut pakub rakenduslikku kõrgharidust kolmes teaduskonnas: õigusteaduskonnas, majandusteaduskonnas ja sotsiaalteaduste osakonnas.

Kooli õigusteaduskonda juhib professor dr.jur Tatjana Kalin, sotsiaalteaduste teaduskonda professor Tatjana Listopad ja majandusteaduskonda Juhan Värk.

Kooli rektor on endine miilits ja hilisem Põhja politseiprefektuuri õigustalituse komissar Lembit Allingu.

Lisaks Tallinnas Suur-Sõjamäe tänaval asuvale peahoonele on koolil ka kolm esindust: Tartus, Narvas ja Jõhvis.