IT-nõukogusse hakkavad kuuluma linnapea Jüri Mõis, abilinnapead Ivar Virkus ja Heiki Kivimaa, linnasekretär Toomas Sepp, Nõmme linnaosa vanem Urmas Paet, linnavalitsuse IT-direktor Väino Olev, Linnavolikogu Kantselei juhataja Kristin Kuhlap, Hansapanga IT-direktor Tarmo Pajumets, IT- kolledz^i juhatuse esimees Tõnis Sildmäe ning TTÜ professor Jaak Tepandi, kes oli ka Tallinna IT arengustrateegia koostamise projektijuht.

Nõukogu loomine on Väino Olevi sõnul loogiline jätk möödunud aastal loodud koostööorgani - IT-juhtide ümarlaua tööle. Ümarlauas osalesid seitsme IT-firma juhid, kes on Tallinna ametiasutustega olnud pikemas koostöös. Nende tegevuse tulemusel valmis Tallinna IT arengustrateegia ning ümarlaud ammendas end senisel kujul.

"Kuna Tallinnal on lähiaastateks küllaltki ambitsioonikad plaanid oma IT tugisüsteemide arendamiseks, siis leiti, et seda protsessi tuleb koordineerida ja kontrollida hoopis teistsugusel tasemel, kui praegune IT-teenistuse igapäevatöö ning ametiasutuste põhitegevusele lisanduvad jõupingutused IT-projektide elluviimiseks," ütles Väino Olev.

Tänasel nõupidamisel leiti ühtlasi, et Tallinna üldsuse jaoks olulised IT-lahendused vajavad suuremat avalikustamist. Nagu märkis Väino Olev, kavatsetakse selleks luua eriline koostöövorm avalikkusega - IT foorum, mille kaudu laekuksid üldsuse esindajate arvamused, märkused ja uued ideed ning mille kaudu võiks linn leida ka uusi koostööpartnereid. Niisugused foorumid toimikusid idee kohaselt avaliku üritusena kuni 2 korda aastas.