Linnavalitsuse homse istungi eelnõu seletuskirja andmeil on praegu 18-aastase ja vanema elaniku voodikohatasu sotsiaalmajades 300 krooni kuus. Ettepanekust tulenevalt oleks uus voodikohatasu aga hoopis 600 krooni kuus, seega tõuseks see korraga kahekordseks.

Alla 18-aastaste isikute voodikohatasu on ka praegu 60 krooni kuus ning seda ei ole plaanis muuta.

"Ettepanek on tehtud arvesse võttes ühelt poolt saadava teenuse mahtu – isikutel on võimalik piiramatult kasutada vett, elektrit, tasuta on voodipesu ja üksuses osutatavad sotsiaalteenused," märkis linn seletuskirjas.

Linnavalitsus selgitab, et arvestades sotsiaalmajutusüksusesse sattunud inimeste majanduslikku olukorda, ei ole see küll piisav eraturult eluaseme üürimiseks, kuid samas võimaldab suuremas ulatuses tasuda sotsiaalmajas osutatavate teenuste eest. "Kehtestatav voodikoha maksumus ei ole majutatavatele klientidele üle jõu käiv," kinnitas linn.

"Arvestades asjaolu, et oluliselt väiksemas mahus teenuseid pakkuva varjupaiga voodikoha hind on samas suurusjärgus kui sotsiaalmajutusüksuses, ei vasta kehtiv sotsiaalmajutusüksuse voodikohatasu pakutava teenuse mahule," põhjendas linn.

Lisaks eeltoodule motiveerib voodikohatasu suurendamine linnavalaitsuse hinnangul sealseid elanikke resotsialiseeruma ning iseseisvasse ellu lahkuma. Ettepanek on korraldus jõustada 1. jaanuaril 2010.