Lausing saatis täna Põhja politseiprefekt Raivo Küüdile järelepärimise, milles küsib täpseid andmeid linnavolinik Rene Reinmanni süüdimõistvate kohtuotsuste ning nende kandmise aja kohta.

Lausing ütles Päevaleht Online´ile, et volikogu soovib politseilt teada saada, kas Reimann on kuritegudes korduvalt süüdi mõistetud või mitte.

"Enne ametliku informatsiooni saamist ei ole linnavolikogu kantseleil mingit alust järeldusi tegema või otsuseid vastu võtma hakata,” ütles linnavolikogu esimehe ülesandeid täitev Lausing. 

Lausing lisas, et juhul, kui Reimann on varem kuritegusid korda pannud, siis volikogust lahkumine on siiski mehe enda otsustada.

Tarmo Lausingu sõnul pidanuks Rene Reinmanni tausta kontrollima juba 2005. aastal linna valimiskomisjon, kes muidu alati väga hoolsalt kõiki kandideerimisavaldusi läbi vaatab.

"Erakondadel ja kahjuks ka kohalikel omavalitsustel puudub seaduslik õigus ligipääsuks nendele andmebaasidele, kust saaks infot inimeste suhtes jõustunud kohtuotsuste kohta," väidab Lausing. 

Kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seaduse kohaselt ei tohi volikogu liikmeks kandideerida isik, kes on kohtu poolt süüdi mõistetud kuriteos ja kannab karistust kinnipidamiskohas.

Tänane Eesti Ekspress kirjutab, et pealinna korrakaitsekomisjoni liige ja linnavara komisjoni aseesimees Rene Reinmann (33) on korduvalt süüdi mõistetud vargustes ja jõhkrates kallaletungides. 

Muuhulgas lõikas ta ühel noormehel katkise õllepudeliga näo lõhki, lõi baaris tooliga noort naist, varastas pätijõugu koosseisus kümneid elektriseadmeid, omas ja tarvitas uimasteid jne. Trellide taga on mees veetnud üle kahe aasta.