"Seda võis karta, et ööbik on üks favoriit. Ta sobib Eestit esindama küll, sest tema leviala palju lõuna poole ei ulatu, pigem Venemaa suunas. Üllatus on aga soo-roolinnu hea tulemus, tegemist on ju üsnagi märkamatu linnuga, keda eriti ei tunta," ütles linnueurovisiooni projektijuht Urmo Lehtveer Eestimaa Looduse Fondist.

Lehtveere sõnul saab Eesti linnueurovisiooni lehekülg internetis päevas umbes 2000 külastust, täpne hääletajate ja külastuste arv selgub homme hommikul.

Linnueurovisioonile on Eestiga koos registreerunud 20 riiki, kellest viimaseks olid Iirimaa ja Island. “Praegu käib riikides neid esindava linnu valimine. Oma riiki esindava linnu on juba valinud Taani, Hispaania ja Luxemburg. Tänasest alustavad oma ilusaima lauliku valimist internetis Saksamaa ja Islandi linnukaitse organisatsioonid,” ütles Lehtveer.

Linnueurovisiooni korraldavad Eestimaa Looduse Fond (ELF), Eesti Ornitoloogiaühing ja TELE 2. Euroopa ilusaima lauluga linnu valimine algab lõppeb 25. mail 2002 internetilehel www.birdeurovision.org. Projektijuhi sõnul on varem korraldatud küll mitmesuguseid linnunädalaid, kuid nii suurt rahvusvahelist üritust mitte.

"Linnud saavad sellest võistlusest kasu niipalju, et inimesed õpivad neid tundma. See on võimalus tutvustada linnustikku ja linnukaitse vajadust," märkis Lehtveer.

Hinded lindudele kella 11.45 seisuga:

1. Ööbik 8,6

2.-3. Peoleo 7,4

2.-3. Sookurg 7,4

4.-6. Soo-roolind 6.7

4.-6. Suitsupääsuke 6.7

4.-6. Tikutaja 6,7

7.-8. Laulurästas 6,5

7.-8. Mustpea-põõsalind 6,5

9. Punarind 6.4

10. Rohunepp 5.4