Tulemus on seda tähelepanuväärsem, et see sündis just Virumaal ning mitte Lääne- või Pärnumaal, mis on eriti linnurikkad alad.

Linnurallil pidid osalevad võistkonnad 14 tunni jooksul võimalikult palju linnuliike nägema või kuulma, võitjateks tulid võrdsete tulemustega Tartu linnuklubi (Margus Ots, Peeter Raudsepp, Ranno Puumets ja Gustaf Nordenswan) ja FC Fallos Soomest (Tuomas Seimola, Jukka Hatva, Hannu Huhtinen, Sampo Laukkanen, Pasi Pirinen), loetledes kumbki kokku 146 linnuliiki.


Linnuralli võitja meeskonda kuulunud Margus Ots ütles Eesti Päevalehele, et ralli käigus nähti mitmeid põnevaid liike, aga kõik teised kaalus üle Eestile uue liigi leidmine. Soome linnuvaatlejad leidsid Lahemaalt Natturi küla rannast ruugerüdi ehk ruugerisla (Tryngites subruficollis). Tegemist on Põhja-Ameerikast pärit eksikülalisega. Lind oli samas paigas kogu päeva kohal püsinud ja peaaegu kõik võistkonnad käisid seda lindu ka vaatlemas. Ots ütles, et ruugerüdi leid on Eestile 364. nähtud linnuliik.

Põnevamatest liikidest nähti lisaks veel Tapa lähedal Ridakülas, Vasknarvas punajalg-pistrikku ja tutt-tiiru (meie siseveekogudel väga harv külaline). Rallile järgneval päeval leiti Agusalus maantee äärest habekakk, keda ka paljud vaatlemas käisid. Porkuni järvel oli ka üks mandariinvart, aga kuna see on Eestis puuripõgenike hulka kuuluv linnuliik, siis seda liiki võistlusel ei arvestatud.