Nüüdseks on Lätis nähtud kokku 342 eri linnuliiki, vahendas Läti Delfi linnuvaatleja Kaspars Funtsi teadet.

Kiripugu-rüdi on Eestis nähtud kolmel korral, selgub Eesti Ornitoloogiaühingu linnuharulduste komisjoni andmebaasist. Üldse on Eestis nähtud 364 linnuliiki.

Viimane teade on tunamullusest sügisest, kui sama liiki lindu nägid Pärnumaal Võistes linnuvaatlejad Margus Ellermaa, Aivo Klein ja Jaak Tammekänd. Sellest eelmise nägemise Eestis sai Läänemaal Haversis oma kontosse soomlasest linnuvaatleja Jan Nordblad, kellele see oli 300. Eestis nähtud linnuliik, kirjutas Eesti Päevaleht kolm aastat tagasi. Kiripugu-rüdi esmavaatlus pärineb 2005. aasta septembrist, kui Uku Paal kohtas seda liiki Ilmatsalu tiikidel Tartumaal.

Kiripugu-rüdi (Calidris melanotos) pesitseb Põhja-Ameerika ja Ida-Siberi kirdeosa soistes tundrutes ja Eestisse satub eksikülalisena. Enamasti suvitavad kiripugu-rüdid Lõuna-Ameerikas, kuid osa lendab suveks ka Austraaliasse ja Uus-Meremaale. Rände ajal ja ka talvel eelistavad linnud mageda veega veekogude lähedust. Tihtipeale satuvad üksikud kiripugu-rüdid ka Lääne-Euroopasse, nii et Iirimaal ega Suurbritannias teda väga haruldaseks ei peeta. Mõni on teadaolevalt isegi Šotimaal pesitsenud.