Ürituse eestvedaja on Eesti Meestelaulu Selts, mille liikmed kutsuvad kõiki laulupeolisi, Eestimaa elanikke ja külalisi reedel kell 22.15 Toompeale Kuberneri aeda Pika Hermanni torni juurde, et üheskoos olla tunnistajaks Eesti lipu langetamisele, kus esmakordselt kõlab Gustav Ernesaksa laulu “Mu isamaa on minu arm” signatuur.

Lipu langetamise tseremoonial esineb tervitussõnavõtuga dirigent Kuno Areng ning osalevad laulupeokoorid.

Maestro Eri Klas sõnas rahulolevalt: "Laulutaat armastas öelda, et suu laulab ja süda muretseb. Täna mu süda enam ei muretse - nüüd kõlavad Eesti lipu heiskamisel ja langetamisel Pika Hermanni tornis kõige pühamad laulud, mis on Eesti rahvast aastakümneid ühendanud ja koos hoidnud".

Eesti Meestelaulu Selts koos laulu- ja tantsupeo, kultuuri- ja loominguliste liitude juhtidega ning kõrgkooli rektoritega pöördus käesoleva aasta aprillis Riigikogu poole ettepanekuga vahetada välja Eesti lipu langetamisel kõlava laulu “Mu isamaa armas” meloodia ning asendada see Gustav Ernesaksa lauluga “Mu isamaa on minu arm”.

Kultuuri- ja haridusjuhid ei pidanud ligi 200-aasta vanust saksa üliõpilaste õllelaulu viisi kasutamist Eesti lipu langetamisel sobilikuks ja väärikaks.

Eilse seisuga polnud riigikogu kantseleil veel ametlikke õigusi Gustav Ernesaksa loomingu kasutamiseks.