Uut struktuuri on ette valmistatud juba mõnda aega ja tõenäoliselt kuulutab haridusministeerium selle kava välja just täna. Otsuse peab formaalselt kinnitama valitsus ja ilmselt jõuab see dokument valitsuse istungilauale juba veebruaris.

Haridusministeeriumi avalike suhete osakonna asejuhataja Tarmu Kurm selgitas, et peale kulude kokkuhoiu ja bürokraatia vähenemise on eesmärgiks ikkagi sisuline kasu. „Aeg on edasi liikunud ning nüüdsete tehnoloogiate kasutamine ja arendamine ministeeriumi vastutusalas vajab terviklikumat vaadet ja juhtimist,” ütles ta. „Ühendasutuse loomisega soovime anda kogu hariduse informatsiooni ja kommunikatsioonitehnoloogiale (IKT) suure arengutõuke. Kui meil on asutus, mis vastutab haridussüsteemi IKT arendustegevuse eest tervikuna – mitte eraldi üldharidus, kutseharidus, kõrgharidus jne –, siis saame ju paremini arvestada hariduse kui terviku vajadusi.”

Uus asutus tuleb Eesti infotehnoloogia sihtasutuse (EITSA) baasil ehk siis põhimõtteliselt koondatakse Tiigrihüpe ja EENet EITSA alla. Kusjuures EITSA uue põhikirja tööversioonis pole Tiigrihüpet ega EENeti sõnagagi mainitud.