„Väga erilaadsed talgud on tulemas näiteks Põhja-Liivi sooservadel, kus vabatahtlike abi vajatakse väikeste tammide hooldamisel ja uute tammide rajamisel. Vana-Lahetaguse puiskarjamaatalgutele tulijail on unikaalne võimalus seilata merd Ruhnu jahta Runbjarniga," selgitas talgute korraldaja Tarmo Tüür ELF-i teates.

"Alam-Pedja ja Laelatu talgutel on hea võimalus rassida tööd ja visata leili külg-külje kõrval koos vabatahtlikega Suurbritanniast. Sealjuures Laelatu talgud on erilised sellepoolest, et kogu kulgemine toimub jalgratastel. Nii ei lähe sealsete mereäärsete paikade ilust kübekestki kaduma," lisas ta.

Talgureisid kestavad 4-6 päeva, igasse talgugruppi mahub kuni 12 inimest. Päeval tehakse looduskaitselisi töid, õhtupoolikud kuluvad ühisteks matkadeks, looduse ja suvemõnude nautimiseks. Registreeruda saab looduskaitsetalgute kodulehel www.talgud.ee.

Juba traditsiooniliste paikadena on ELF-i suvises talgukalendris Kumari ja Saarnaki laiud, plaanis on ka Vilsandi.

"Tavalisest turistist hoopis teistmoodi pilguga saab õppida vaatama nii Saaremaad Laidevahe talgutel kui Hiiumaad Mudaste talgutel. See on meil juba korduvalt järele proovitud. Pärlina Lõuna-Eestist saab aga uudistama minna Koiva jõe äärseid paiku ja sealset vägevat puisniitu,“ rääkis Tüür.

„Õnneks selliseid inimesi, kes soovivad puhkuse ühendada vabatahtliku tööga looduse heaks, jagub ning tundub, et aasta-aastalt üha rohkem,“ rõõmustab Tarmo Tüür. „Selle kinnituseks on talgugruppide hea täituvus. Samuti tõik, et eelmisel kevadel loodud ELF-i Talguteatajaga on aasta jooksul liitunud üle 800 talguhuvilise.“