Tuukri tänav oli kell kümme juba vee all nagu ka Jõe tänav, Statoili ristmik põhjaväilas ja Karu-Aedvilja nurk sünagoogi juures.

Olukord läks väga kiiresti käest ära, st vesi tõusis kusagil kümne minutiga auto ratastest poole auto ukseni ja sel ajal hakkasid Tuukri tänaval olnud autod kümnete kaupa välja surema ja veevangi jääma. Sama hull oli olukord sadama pool, tundus, et Uus-sadama tänava poolt tuli lausa lainetena vett juurde.

Need autod, mis veel läbi sõita suutsid, tegid omamoodi karuteene, sest saatsid vette vangi jäänud autodeni nii suuri laineid, et autod kõikusid ja kippusid tänaval lausa libisema, ujuma.

Autost väljudes tuli astuda reieni vette, st vett oli kindlasti üle 50 sentimeetri, aga arvatavasti alla meetri (kui just lainet ei tulnud).

Inimesed olid vastastikku väga abivalmid ja aitasid vette sattunud autosid käsitsi välja lükata, kuigi selleks tuli ronida peaaegu vööni haisvasse vette. Üks vanem härra jalgrattal ütles, et ta tuligi selleks kohale, et hättasattunuid aidata!

Kahjuks ei vastanud ühelgi hädaabinumbril nii vastutulelikke inimesi. Politsei numbril 110 öeldi, et nemad ei tegele selliste asjadega, helistage päästeametisse või Tallinna hädanumbril. Päästeameti numbril 112 ütles dispetšer, et neil on tuletõrje ja kiirabi ja nemad ei tegele selliste asjadegea. Sama öeldi ka Tallinna hädaabinumbrilt.

Tekkis küsimus, et kes siis Tallinnas tormi, loodusõnnetuste ja muu säärasega tegeleb? Kui Pärnus oli mõned aastad tagasi üleujustus, siis toodi appi isegi sõjavägi.

Kell 23.15 saabus siiski Tuukri tänavale politsei. Samuti jõudusid kohale esimesed puksiirid. Autode salongidesse oli tunginud mitmekümne sentimeetrine vesi ning paljud ei käivitunud enam üldse.

Vesi lainetas Tuukri tänaval ja Tuukri põigus üle välisuste lävede, üleujutus loksus ka Aedvilja ja karu tänava nurgal asuva maja trepini.

Lisatud video uputusest Tuukri põigul, mille autor on Liis Nimik.