Lemmikloomade omanikud ei tohi kindlasti jätta oma koera, kassi või muud lemmiklooma paika, kus tal puudub võimalus minna varju.

Lubamatu ja karistatav on jätta loom tundideks autosse või mõnda muusse suletud kohta, kus puudub võimalus varjuda kuumuse eest. Loomakaitse hinnangul pole ka paokile jäetud autoaknast abi.

Tasub teada, et kerge kuumarabanduse vastu aitab, kui anda koerale külma vett ja kasta teda jaheda veega. Vajadusel tuleb kindlasti pöörduda veterinaararsti poole.

Koera ujutamine on soovitatav, kuid eelnevalt peab kontrollima, kas veekogus on koerte ujutamine lubatud.

Tasub ka teada, et sinivetikas pole ohtlik vaid inimestele, vaid ka koertele. Koeral ei tohi lasta ujuda ega juua veekogust, milles on sinivetikaid.

Samuti tuleb meeles pidada, et metsas või teedel liikudes ei tohi endast maha jätta toidu- või muid jäätmeid. Teedele jäetud toidujäätmed meelitavad ligi linde ning on olnud juhtumeid, kus lind on jäänud kinni kuumuse mõjul sulanud asfalti.

Kuna mitmete lindude pojad alles hakkavad lahkuma pesadest, siis võib metsas kohata ka linnupoegi, kes esmapilgul tunduvad abi vajavat, kuid kes tegelikkuses on oma vanemate valvsa pilgu all. Sellisel juhul ei tohi linnupoega puudutada.