Kui veel möödunud neljapäeval oli selline käskkiri siseministeeriumi dokumendiregistris avalik, siis eilseks oli dokumendile lisatud juurdepääsupiirang viieks aastaks. Siseminister Marko Pomerants ütles, et nimeline relv antakse Kohvile hea koostöö eest Lõuna prefektina ja hea koostöö eest kaitsepolitseiga. „Selles võib eesti rahvas kindel olla, et tegemist on väärikate tegudega ning Kohv on nimelise relva ära teeninud,” kinnitas Pomerants.

„Prefekt Tarmo Kohvi täname nimelise relvaga kaitsepolitseiametile kuritegevuse vastases võitluses osutatud abi ja koostöö eest,” ütles kapo komissar Andres Kahar.

„Olen meeldivalt üllatunud ja see on suur tunnustus,” kommenteeris Tarmo Kohv ise. Ta ütles, et ei oska nimelise relva omistamist kuidagi rohkem kommenteerida, kuna see on kapo otsus. „Aga on fakt, et politsei- ja piirivalveamet ning kapo teevadki tänapäeval väga head koostööd ja kunagi laialt genereeritud müüt, et oleme omavahel konkureerivad asutused, on ammu möödanikku läinud. Ajame ühte asja,” kinnitas Kohv.

Täielikku nimelise relvaga autasustatute nimekirja kapo ei avalikusta, kuid politsei- ja piirivalveametist on nimelise relva varem saanud näiteks Kristjan Jaani, Tõnu Reinup, Tarmo Miilits ja Heldur Lomp. Häid koostööpartnereid tänab kapo tavaliselt oma aastapäeval 12. aprillil ja ka Kohvile antakse nimeline relv üle just sellel päeval.