• Harju maakohus langetas esmaspäeval väga harukordse – Eesti õigusemõistmise ajaloos esimest korda – otsuse, kui kohaldas väljaandmisvahistuse Eesti kodakondsusega mehele, keda Eesti riik kahtlustab terrorismis. Kahtlusalune on Vladimir Poljakov (34), kes käis mullu kahel korral Ida-Ukrainas Vene separatistide poolel võitlemas. Uurimisandmete põhjal on ta osalenud Luganskis kinnipeetute konvoeerimisel ja valvamisel, aga pole välistatud, et ka otseses lahingutegevuses Ukraina riigi vastu. Ukraina on esitanud Eestile taotluse tema välja andmiseks ja vahistamiseks. Tõenäoliselt saabki ta oma karistuse seal.

Vaikiv miljonär Oleg Ossinovski. Eelmisel nädalal vahistas Läti korruptsioonivastase võitluse büroo KNAB Läti Raudtee juhatuse esimehe Uģis Magonise.

Täpselt nädal tagasi avaldas Läti ajaleht Diena, et väidetavalt seostatakse Magonise vahi all hoidmist poole miljoni euro altkäemaksu võtmisega Eesti raudtee-ärimehe Oleg Ossinovski ettevõttelt, mis võitis hiljuti lõunanaabrite vedurihanke. Altkäemaksuskandaali kistud ettevõtja vaikib, kuid on palganud end kaitsma Läti tippadvokaadi.

Kes peatab sigade Aafrika katku? Veidi kauem kui kolme nädalaga on sigade Aafrika katku tõttu saadetud surma 15 645 kodusiga. Katk on sisse murdnud 12 lauta seitsmes maakonnas. Sigade Aafrika katk on nõudnud päevas keskmiselt 680 notsu elu. Ohus on paar tuhat töökohta.

Neljapäeval oli valitsuses arutusel järgmisel nädalal jõustuv seaduse­muudatus, mis lubab edaspidi metssigu küttida ka seisva mootoriga sõidukist, kasutada küttimisel tehisvalgusallikat ja püüda metssigu püünisaedadega. Eesmärk on küttida vähemalt 29 000 mets­siga, kuid põhimõtteliselt võib lasta niipalju, kui toru ette jääb.