• Rain Rosimannuse soovitusel haaras Reformierakond enda rüppe aina müstilisemat kuulsust omandava Eerik-Niiles Krossi, keda meie sõber USA oma pinnal näha ei taha. Üksmeelset võidurõõmu nagu siis, kui mõnel keskpärasel Türgi jalgpalliklubil õnnestuks endale värvata Lionel Messi, ei järgnenud. Tuli hoopis protest omade poolt – Krossi vastu võttis teravalt sõna Andrus Ansip, kahtlustades teda peaaegu enda jälitamises pronksiööl, otsuse kohta külvasid kahtlusi ka Siim Kallas, Hanno Pevkur ja suur osa juhatusest. Kui just eesmärk polnudki tekitada juhatusele erakorralist õhtut hea söögi, veini ja lõpuselfiga, andnuks ettenägelikel juhtpoliitikutel kõiki neid küsimusi ka enne Eesti värvikaima poliitiku värbamist omavahel klaarida.

• Saagu valgus!. 

Tallinna linnavalitsus saatis volikogule uue aasta eelarve, mille esimene prioriteet linnapea Edgar Savisaare sõnul on lasteaiad, teine tänavavalgustus. Veebruarist (mitte jaanuarist!) 7000 tänavalampi sisse lülitades lahendatakse seega enne valimisi probleem, mille tekitas linn ise, kui tänavad paari aasta eest säästu nimel pimedaks tegi.

• Alkoholikeeld – miks täpselt?

Pühapäevane lauskuiv seadus vajus unustusse, küll aga otsustaski Tallinn piirata kange alkoholi müüki väikepoodides ja bensiinijaamades. Põhjendustes kõlas palju arve alkoholi põhjustatud probleemide kohta üle Eesti (mis kahtlemata on õiged), aga vähe argumente, kas ja millist mõju just väikestele poodidele piirangu seadmine annab. Olgu siis alkoholiprobleemi lahendamisele või väikeäridele.

• Suur lahkumine. 

Üheksa aastat riigi suurimat ettevõtet Eesti Energiat juhtinud Sandor Liive jättis ametiga hüvasti tähelepanu keskpunktis – intervjuudega, ringreisiga Ida-Virumaal, avaliku kõnega. Ütleme nii, et Euroopa staažikaima peaministri Andrus Ansipi viimased tööpäevad möödusid märtsis vaiksemalt.